Головна Новини Світ США Українці захищають США від Росії: американський чиновник сказав, скільки коштів США витрачають на Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці захищають США від Росії: американський чиновник сказав, скільки коштів США витрачають на Україну

У політичному середовищі США відбувається суперечка стосовно необхідності й надалі фінансово підтримувати Україну у війні з Росією.

14 серпня 2023, 14:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

10 серпня адміністрація президента США звернулась до Конгресу з проханням про додаткові витрати на суму у 24 млрд доларів на допомогу України. Ця ситуація викликала дискусії у політичних та урядових колах США щодо потрібності виділення таких коштів та необхідності пояснити американському суспільству, як саме виділення коштів для України допомагає Сполученим Штатам. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "РадіоСвобода".

Українці захищають США від Росії: американський чиновник сказав, скільки коштів США витрачають на Україну

Колишній посол США в Україні Вільям Тейлор. Фото з відкритих джерел

Нещодавнє опитування CNN показало, що 55% американців не підтримують ідей додаткового фінансування оборони України. Однак адміністрація Байдена спростовує такі показники і вказує, що інші опитування демонструють постійно високу підтримку серед американців.

"Важливо пам’ятати, якщо ми просто сядемо склавши руки та дозволимо Путіну перемогти, дозволимо захопити Україну, то "постане питання", де він зупиниться далі?", – говорить координатор стратегічних комунікацій Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі.

Однак деякі республіканці заявили, що не будуть погоджуватись на додаткове виділення коштів для України. Зокрема це стосується спікера Палати представників Кевіна Маккарті, який заявив, що це "неприйнятно". Інші республіканці погоджують виділяти гроші, однак вимагають більшої підзвітності.

Також є ті, хто підтримує Україну, і вимагає адміністрацію Байдена бути переконливішою. Один з республіканців прямо каже, що "Путін поганий" і США має надавати не лише гроші, а й говорити про "стратегію перемоги". Крім того, американцям слід краще пояснювати, куди йдуть їх гроші, як платників податків.

Експосол США в Україні Вільям Тейлор має подібну думку.

"Українці захищають США від Росії, і це коштує нам менш як 6% від нашого оборонного бюджету", — говорить Тейлор та додає, що "українська армія знищує російську армію без американських солдатів на полі бою".

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення Конгрес схвалив 113 млрд доларів для України. Сюди входять економічні, військові, гуманітарні витрати, а також витрати на безпеку та розвідку

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що після кількох місяців наступу Захід починає змінювати військову стратегію щодо України.

Також "Коментарі" писали, що у Зеленського вказали, яка зброя призведе до різкого зменшення бойових можливостей Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

14 серпня 2023, 14:00

Переможна стратегія нескінченної України-Палестини! Тому вони вже заговорили про третій весняний контрбліцкриг-95, який почнеться не раніше всередині літа. Достатньо подивитись і почути наших вояк які приїздять на кілька днів. Вони зневірені і засмучені. Так виглядали німці обдурені Гебельсом, який використовував юдейські прийоми пропаганди. Після Сталінграду та інших котлів прозрівали, а в них не було такої продажної корумпованої влади. Без повної зміни України шансів не буде, це розуміють всі окрім корумпованої Хунти.


Новини