Головна Новини Світ США Українські пілоти вразили Пентагон: у США змінили свою оцінку
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські пілоти вразили Пентагон: у США змінили свою оцінку

Після тренувань українських пілотів, Пентагон змінив свою оцінку щодо часу, який потрібен на тренування для американських винищувачів F-16,

19 травня 2023, 19:40 comments5183
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українські льотчики значно перевершили попередні очікування ВПС США, після того, як провели кілька тижнів навчань на симуляторах на авіаційній базі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Yahoo News.

Українські пілоти вразили Пентагон: у США змінили свою оцінку

Український пілот. Фото з відкритих джерел

Двоє українських пілотів були проходили навчання в кінці лютого та на початку березня на американській військовій базі в штаті Аризона. Один льотчик мав кваліфікацію для польотів на радянському Міг-29, тоді як інший на Су-27.

Пілоти не проходили формального навчання для керування F-16, окрім короткого ознайомлення. Далі українські пілоти повинні були виконати дев’ять вправ на симуляторі польоту винищувача F-16, які склали загальну тривалість понад 11 годин.

Видання Yahoo News отримало внутрішню оцінку військово-повітряних сил США складену чотирма досвідченими американськими інструкторами. Пентагон високо оцінив технічні вміння українських пілотів та вказав, що навчання можна скоротити до чотирьох місяців. Нагадаймо, що перед тренуваннями, у лютому Пентагон вказував на 18 місяців тренувань для українських пілотів, щоб навчитись літати на винищувачах F-16.

Єдиною проблемою, яка викликала занепокоєння у Пентагоні, це те, що українські пілоти не завжди реагували на деякі сигнали системи, яка була написана англійською. Попри це, два пілоти перебуваючи кілька тижнів у США значно покращили свої знання з англійської.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що пілот Karaya пояснив, чому Україні потрібні лише винищувачі F-16.

Також "Коментарі" писали, що Швеція відмовила надати Україні винищувачі Gripen. Однак це може мати позитивне значення для України, яке відкриває змогу отримати бойові літаки F-16.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини