Головна Новини Світ США Українського хакера засудили на 10 років за кібератаки в США - подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Українського хакера засудили на 10 років за кібератаки в США - подробиці

Громадянин України входив до хакерської групи, яка викрадала інформацію про клієнтів американських компаній

17 квітня 2021, 16:30
Поділіться публікацією:

В Сполучених Штатах Америки засудили громадянина України Федора Гладиря за хакерські атаки на великі компанії. Про це повідомляється на сайті Міністерства юстиції США.

Українського хакера засудили на 10 років за кібератаки в США - подробиці

В США українця засудили на 10 років за хакерські атаки - деталі. Фото: ria.ru

Американське правосуддя довело вину Гладиря в причетності до серії кібератак. Зокрема, чоловік входив до хакерської групи FIN7, яку ще називають Carbanak Group та Navigator Group.

Угрупування розробило, а пізніше поширювало шкідливу програму, яка завдала американським компаніям збитків на один мільярд доларів. Зокрема постраждали понад 100 компаній, які займалися ресторанно-готельною справою.

"FIN7 зламав тисячі комп'ютерних систем і викрав мільйони номерів кредитних та дебетових карток клієнтів, а також приватну та непублічну інформацію, яку група використовувала або продавала з метою отримання прибутку", — зазначається в повідомленні Мін'юсту.

Через деякий час вину групи FIN7 та його учасників, серед яких Федір Гладирь, було доведено. За вищезазначені порушення суд Вашингтона присудив громадянину України покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що раніше 39-річному жителю Тернопільської області, який розробив один із найбільших у світі фішингових сервісів для атак на фінансові установи, повідомили про підозру. Пресслужба поліції повідомила, що в результаті атак хакера постраждали 11 світових банків. Детальніше про цю ситуацію читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, що у співробітництві з США та Францією СБУ припинила діяльність транснаціонального угрупування хакерів. Деталі читайте тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини