Головна Новини Світ США Україну не залишать: Байден знайшов "інший спосіб" продовжити надання підтримки
commentss НОВИНИ Всі новини

Україну не залишать: Байден знайшов "інший спосіб" продовжити надання підтримки

Остаточного рішення про те, який шлях оберуть Штати, ще немає

6 жовтня 2023, 08:30
Поділіться публікацією:

У США шукають альтернативні варіанти фінансування військової допомоги Україні на тлі заворушень у Палаті представників. Білий дім розглядає можливість використання цього грантової програми Держдепу. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання Politico.

Україну не залишать: Байден знайшов "інший спосіб" продовжити надання підтримки

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Журналісти зазначають, що на цю можливість президент США Джо Байден натякнув 4 жовтня, коли заявив, що є інший спосіб, за допомогою якого ми зможемо знайти для цього фінансування. Однак давати інші коментарі, що більш уточнюють, американський лідер виявився.

Один із чиновників розповів виданню, що ці слова Байдена стосуються "існуючих повноважень фінансування", які раніше були надані адміністрації Конгресом і дозволяють надавати Україні додаткову підтримку "трохи довше, якщо Конгрес не діятиме".

Один із чиновників розповів виданню, що ці слова Бадйєн стосуються "існуючих повноважень фінансування", які раніше були надані адміністрації Конгресом і дозволяють надавати Україні додаткову підтримку "трохи довше, якщо Конгрес не діятиме".

У США розглядають зокрема використання іноземного військового фінансування. Йдеться про програму, яка надає гранти або позики для допомоги країнам-партнерам у придбанні озброєння та оборонного обладнання. Її проводить Державний департамент США. Однак, навіть якщо Америка скористається фінансовими повноваженнями для закупівлі зброї, Конгрес все одно має схвалити додаткове фінансування для допомоги Україні.

Існує ще один варіант – адміністрація Байдена може звернутися до Конгресу із проханням перенаправити фінансування з бюджету Пентагону на підтримку України. Таку думку заявив офіційний представник американського оборонного відомства. Однак піти таким шляхом Штати зможуть лише з дозволу законодавців.

Водночас представник Пентагону, бригадний генерал Патрік Райдер наголосив, що рішення про те, який шлях обере департамент, ще немає.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді Україну підштовхують до переговорів із РФ — чому йдуть натяки на зниження допомоги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини