Головна Новини Світ США Уряд США мав розмову з Ілоном Маском про блокування Starlink в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд США мав розмову з Ілоном Маском про блокування Starlink в Україні

Керівництво США обговорювало з Ілоном Маском питання блокування інтернет-терміналів Starlink для українських військових.

19 лютого 2023, 11:16
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Американський уряд говорив з бізнесменом Ілоном Маском щодо використання супутникового інтернету Starlink в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на The Guardian.

Уряд США мав розмову з Ілоном Маском про блокування Starlink в Україні

Керівництво США говорило Маском. Фото з відкритих джерел

Держсекретар США Ентоні Блінкен в інтерв’ю однієї з передач телеканалу NBC заявив, що уряд Сполучених Штатів мав розмову з Ілоном Маском. Розмова стосувалася інтернет-терміналів Starlink, які використовують українські військові під час боїв поблизу фронту. За їх допомогою ЗСУ може вдало керувати безпілотниками, оперативно інформувати про ситуацію на фронті, а також завдавати точних ударів по російським позиціям.

SpaceX, яка надає свої супутники для терміналів Starlink повідомила, що заблокує доступ до інтернету через військове використання своєї технології, що суперечить позиціям компанії. Ентоні Блінкен зазначив, що розмова була, проте її деталі залишаються таємницею.

"Ну, я не можу поділитися жодними розмовами, які ми мали, крім того, що ми мали розмови", — сказав держсекретар США.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що власник SpaceX Ілон Маск, розповів, чому його компанія блокує доступ до інтернету для українських військових. Відповідаючи на питання астронавта НАСА та капітана ВМС США Скотта Келлі про потребу ЗСУ в інтернеті для протистояння російській агресії, Маск зазначив, що його компанія не хоче підвищувати рівень ескалації конфлікту та загрозу можливій Третій світовій війні.

Також "Коментарі" писали про те, що таке ChatGPT? Штучний інтелект, який заснувала компанія Ілона Маска.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

19 лютого 2023, 11:29

А як інша сторона може робити те ж саме, не маючи старлінків? Що там з твердженнями УПА-екстремістів і Орків Президента про те, що Путін поважає силу? Вже сакральна річниця рішучого силового протистояння. Повагу отримали?


Новини