Головна Новини Світ США В Америці схвалили нові ліки від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

В Америці схвалили нові ліки від коронавірусу

Новий препарат дозволений для лікування COVID-19 у дорослих пацієнтів і підлітків у віці від 12 років і старше

27 травня 2021, 04:45
Поділіться публікацією:

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) схвалило екстрене застосування експериментального препарату для лікування коронавірусної інфекції Sotrovimab (VIR-7831) виробництва британської фармацевтичної компанії GSK та її американського партнера Vir Biotechnology. Про це йдеться в повідомленні на сайті FDA.

В Америці схвалили нові ліки від коронавірусу

Коронавірус (фото з відкритих джерел)

"Sotrovimab належать до класу препаратів, званих моноклональними антитілами, що імітують природні антитіла, які організм виробляє для боротьби з інфекцією", — розповіли в регуляторі.

Новий препарат дозволений для лікування COVID-19 у дорослих пацієнтів і підлітків у віці від 12 років і старше, вага яких перевищує 40 кг.

Як повідомляли раніше представники ВООЗ отримали інформацію про те, що індійський тип коронавірусу B.1.617 був виявлений на 53 територіях, в результаті чого загальна кількість країн з індійським штамом досягло 60. У звіті ВООЗ наголошується, що B.1.617 продемонстрував підвищену передачу інфекції, тоді як тяжкість захворювання і ризик зараження ще вивчаються. Минулого тижня випадки інфікування індійським штамом коронавірусу виявили в Ботсвані, Алжирі, Кенії, Бразилії, Гані, Зімбабве, Фінляндії. Його підвид B.1.617.1 виявили в 41 країні; B.1.617.2 — в 54 країнах; B.1.617.3 — в 6 державах. В цілому в усьому світі в кінці травня кількість нових випадків і смертей продовжувало знижуватися: було зареєстровано близько 4,1 мільйона нових заражених і 84 тисячі смертей — це на 14% і 2% менше в порівнянні з серединою травня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини