Головна Новини Світ США В Білому домі обіцяють надати Україні ракети: про які йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

В Білому домі обіцяють надати Україні ракети: про які йдеться

США не надаватиме Україні ракети такої дальності, щоб поцілити по території рф

31 травня 2022, 08:50
Поділіться публікацією:

Експерт з міжнародних відносин, дипломат Майкл Макфол пояснив, що йому відомо про постачання для України ракет від США. Раніше Байден сказав журналістам, що Америка не постачатиме Україні боєприпаси великої дальності. Про наміри Білого дому Макфол написав в соцмережах.

В Білому домі обіцяють надати Україні ракети: про які йдеться

фото lockheedmartin.com

"Україна отримає нові партії високоточних ракет з більшою дальністю, ніж українці (мають — ред.) зараз, але не ракети, які можуть вразити вглиб Росії, — написав він у Твітер та додав: Не всі MLRS мають однакові можливості. Надсилання системи меншої дальності краще, ніж взагалі нічого".

Мова йде про передачу американських універсальних пускових установок MLRS (MFOM), що використовуються для запуску ракет різної дальності.

Раніше Макфол писав, що якщо росія використовує проти України РСЗВ з далекобійними можливостями, то США повинні надати те ж саме українцям. Інакше українські солдати, які використовують РСЗВ меншої дальності, будуть у небезпеці.

Як писав портал "Коментарі", в британській розвідці прокоментували стан військових підрозділів російських окупантів в Україні. Іноземні військові експерти дійшли до висновків, що російська армія за три місяці повномасштабної війни з Україною зазнала нищівних втрат, а її боєздатність знизилася. Про це повідомляють на сторінці Міністерства оборони Великобританії в Твітер.

Також ми писали, що тривають важкі бої за Лисичанськ, місто під контролем України, а от траса Лисичанськ-Бахмут постійно обстрілюється. Наразі пересуватися нею неможливо. Гуманітарну допомогу доставляють щодня іншими дорогами, проводять евакуацію місцевих мешканців.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://twitter.com/McFaul
comments

Обговорення


Новини