Головна Новини Світ США В Конгресі США погодяться надати допомогу Україні при одній умові
commentss НОВИНИ Всі новини

В Конгресі США погодяться надати допомогу Україні при одній умові

Республіканці у Конгресі США назвали умову за якої підтримають пакет допомоги для України.

5 грудня 2023, 11:20 comments9374
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Конгресі погодяться виділити допомогу Україні у спільному пакеті допомоги, який включатиме реформу імміграційної політики США. Таким чином республіканці будуть блокувати допомогу Україні поки не буде виконана ця умова.

В Конгресі США погодяться надати допомогу Україні при одній умові

США погодяться надати допомогу Україні при одній умові. Фото з відкритих джерел

Сенатори з Республіканської партії заявили, що будуть голосувати проти пакета для допомоги Україні, якщо він не включатиме коштів для охорони кордону. Таку позицію серед республіканців займають також відносно проукраїнські політики, які вказують, що "не можуть прийняти" проєкт постанови без посилення безпеки на кордоні, особливо з Мексикою.

Колишній радник з національної безпеки США Джон Болтон підтверджує ці дискусії та вказує, що у разі виконання умови республіканців Україна може розраховувати на допомогу від Сполучених Штатів.

"Ну, я думаю, що всі на стороні республіканців хочуть пов'язати її з якоюсь реформою нашої імміграційної політики..., так що я думаю, що це станеться", — розповів Джон Болтон та додав, що сподівається, що Україна отримає кошти до Різдва.

Нагадаємо, що США розглядає пакет допомоги на понад 100 млрд доларів для України, Ізраїлю, країн Індо-Тихоокеанського регіону. Однак республіканці вимагають до цього пакету додати кошти на посилення захисту на кордонні з США та звинувачують демократів, які не підтримують це рішення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що віцепрем'єрка Ірина Верещук розповіла, чи має Україна план Б, якщо США не продовжать підтримку.

Також "Коментарі" писали, що у США дали пораду Путіну, який збільшення чисельність російської армії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини