Головна Новини Світ США В одному зі штатів США оголосили надзвичайний стан — причини
commentss НОВИНИ Всі новини

В одному зі штатів США оголосили надзвичайний стан — причини

В американському штаті Флорида може статися серйозна екологічна катастрофа

4 квітня 2021, 17:40
Поділіться публікацією:

В одному з американських штатів оголосили надзвичайний стан. Йдеться про Флориду. Найближчим часом там може трапитися серйозна екологічна катастрофа. Таку інформацію повідомив губернатор штату Рон Десантіс.

В одному зі штатів США оголосили надзвичайний стан — причини

Екологічна загроза в Флориді: в штаті ввели надзвичайний стан. Фото: forumdaily.com

Причина введення надзвичайного стану — загроза прориву резервуара з хімікатами. Якщо резервуар не витримає, в затоку Тампа може потрапити 3,6 мільйона кубометрів токсичних відходів. Така кількість шкідливих речовин неабияк може погіршити якість води, вплинути на флору та фауну та призвести до серйозної екологічної катастрофи.

В самому окрузі Манаті, де й знаходиться резервуар зі шкідливими речовинами, віддали розпорядження про евакуацію жителів і співробітників підприємств, розташованих поруч з ним.

За даними Бюро перепису населення Сполучених штатів, загальна площа округу становить 893 квадратних милі (2 310 км²), з них 743 квадратних милі (1 920 км²) — суша, а 150 квадратних миль (390 км²) (16,8 %) — вода.

Нагадаємо, що зміни клімату та проблеми екології торкнулися й нашої країни. Кліматичний експерт Євгенія Засядько повідомляє, що вже через кілька років три південні області України можуть піти під воду. Що стало причиною такої проблеми та чи можна її уникнути, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що у ніч на четверте квітня в будинок 78-річного французького мільйонера Бернара Тапі проникли невідомі люди. Вони побили чоловіка і його дружину, скоїли пограбування і втекли з місця події. Що відомо про грабіжників, їх мотиви та суму збитків, читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини