Головна Новини Світ США В США арештують літаки російського олігарха: що вирішив суд
commentss НОВИНИ Всі новини

В США арештують літаки російського олігарха: що вирішив суд

До олігарха Абрамовича застосують штрафи та арешт майна через порушення літаками обмежень

7 червня 2022, 13:50
Поділіться публікацією:

6 червня суд в Сполучених штатах видав ордери на арешт двох дороговартісних літаків, що належать російському мільярдеру Роману Абрамовичу. На олігарха наклали санкції Великобританія та ЄС через його зв'язки з керівництво країни-агресора. Про це повідомляє Nation Thailand.

В США арештують літаки російського олігарха: що вирішив суд

Фото ілюстративне / Pixabay

Федеральний суддя в Манхеттені видав ордери на тій підставі, що останні рейси літаків Абрамовича порушили експортний контроль США, що був введений після вторгнення росії в Україну в лютому. Міністерство торгівлі США висунуло проти Абрамовича відповідні адміністративні звинувачення.

Мова йде про Boeing 787 Dreamliner вартістю 350 мільйонів доларів та Gulfstream G650 ER. Наразі літаки не перебувають під арештом, в Мін'юсті не коментують, и відомо їм місцезнаходження повітряних суден. Повідомляється, що Абрамович володіє двома літаками через низку фіктивних компаній, зареєстрованих на Кіпрі, в Джерсі та Британських Віргінських островах. Таку заяву зробили американські прокурори.

У лютому 2022 року він провів реорганізацію, щоб призначити своїх дітей бенефіціарами трасту, якому належать обидва літаки. Однак фактично він володіє літаками, що літали до Москви.

Представники міністерства торгівлі США заявили, що Gulfstream здійснив рейс зі Стамбула до Москви 12 березня, наступного дня відправився в Тель-Авів. А також робив рейс зі Стамбула до Москви 15 березня. Boeing здійснив рейс із Дубая до Москви 4 березня.

Але з огляду на те, що літаки Абрамовича були виготовлені в США, й на них були здійснені перельоти до росії після введення в дію обмежень, олігарх мав би взяти ліцензію від компанії Commerce для здійснення рейсів, чого він не зробив. Тепер прокурори вимагають оштрафувати Абрамовича на суму до 328 121 доларів за неліцензований політ або майже на 1 мільйон доларів за три рейси.

Приземленням літаків росіян, що порушували експортний контроль займалася компанія Commerce, всього зафіксовано порушення контролю 99 повітряними суднами, в тому числі й літаками олігарха.

Як повідомив портал "Коментарі", що думають українці й що пропонують нардепи щодо заборони російської музики та фільмів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини