Головна Новини Світ США В США подали в суд на Трампа: політик може втратити право на участь президентських виборах
commentss НОВИНИ Всі новини

В США подали в суд на Трампа: політик може втратити право на участь президентських виборах

Головний фаворит від Республіканської партії Дональд Трамп може бути дискваліфікований від участі у виборах президента США.

7 вересня 2023, 12:12
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Група "Громадяни за відповідальність та етику" (CREW) подала до суду на кандидата в президенти США Дональда Трампа. Організація стверджує, що Трамп порушив конституцію та має бути позбавлений права брати участь у президентських виборах у 2024 році. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

В США подали в суд на Трампа: політик може втратити право на участь президентських виборах

Колишній президент США Дональд Трамп. Фото з відкритих джерел

CREW спираються на 14 правку третього розділу Конституції США, де вказано, що людина яка брала участь у повстанні, або надавала допомогу у його проведенні не може бути кандидатом в президенти США. CREW стверджує, що Трамп був причетний до нападу на Капітолій у 2021 році.

"Суть полягає в тому, що Дональд Трамп брав участь у повстанні і надавав допомогу іншим, які брали участь у цьому процесі", — цитує слова The Guardian двох вчених-юристів, які детально описали порушення Трампа у 126-сторінковій статті.

Таким чином це найбільш реальний чинник, який може позбавити колишнього президента США права участі у виборах. Сам Трамп відкидає звинувачення стверджуючи, що таким чином його намагаються усунути від виборів.

"Майже всі вчені-юристи висловили думку про те, що 14-та поправка не має жодної правової основи або статусу щодо майбутніх президентських виборів 2024 року", — заявив Трамп та додав, що це трюк, який використовують його конкуренти аби вкрасти вибори.

Цікаво, що CREW минулого року успішно звільнили комісара округу Нью-Мексико Коуї Гріффіна, який брав участь у заворушення пов’язаних з нападом на Капітолій. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що американський політик Дональд Трамп може отримати заборону на участь у виборах президента США через штурм Капітолія.

Також "Коментарі" писали про Трампа, який закликав США припинити підтримувати Україну у війні проти Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини