Головна Новини Світ США В США посадили до в’язниці фармацевта, який зіпсував 500 доз вакцини
commentss НОВИНИ Всі новини

В США посадили до в’язниці фармацевта, який зіпсував 500 доз вакцини

Медик вчинив так тому, бо з недовірою ставився до оздоровчої дії вакцин від коронавірусу

9 червня 2021, 18:45
Поділіться публікацією:

Три роки позбавлення волі отримав ексфармацевт медичного центру Aurora в американському місті Графтон. У розпал кампанії по боротьбі з коронавірусом він навмисне пошкодив п’ять сотень флаконів дороговартісної вакцини Moderna. Про це інформує CNN.

В США посадили до в’язниці фармацевта, який зіпсував 500 доз вакцини

Вакцина від коронавірусу. Фото з відкритих джерел

Американець зі зневагою ставився до вакцин і вакцинації, мав особисті переконання і щодо вакцини Moderna, яку використовували в медичній установі, де він працював. Про свої сумніви щодо вакцин Стівен неодноразово говорив іншим медикам. Проте не тільки говорив, але й діяв. Точніше, на догоду своїм принципам шкодив здоров’ю пацієнтів центру.

Як фармацевт він мав доступ до холодильної установки лікарні. Пляшечки з вакциною він діставав звідти на кілька годин, а потім знову повертав їх до холодильної камери. Лікарі, нічого не підозрюючи, використовували ці флакони. 57 хворих отримали дози вже зіпсованої вакцини.

Під тиском неспростовних доказів горе-фармацевт визнав свою провину. Зокрема, за двома пунктами звинувачення у спробі фальсифікації споживчих товарів із безрозсудною зневагою до ризику того, що інша людина буде піддана небезпеці смерті або тілесних ушкоджень.

"У мене не було права приймати таке рішення", — сказав підсудний Бранденбург. Він  додав, що відчуває себе  "жахливо" і йому  соромно за свої вчинки.

Важливо, що медик працював у медичному центрі Aurora в Графтоні, коли стався інцидент. Медичний центр є частиною системи Advocate Aurora Health.

За словами представника медичної системи, який прокоментував інцидент, "безпека завжди є нашим пріоритетом". Речник  системи Advocate Aurora Health наголосив, що медики продовжують рухатися вперед, рятуючи життя хворих. Дії ж колишнього колеги він назвав огидними.

"Наразі наша успішна програма вакцинації триває: на сьогодні введено понад 700 тисяч доз", — йдеться в заяві Advocate Aurora Health.

Раніше видання "Коментарі" інформувало про те, що США передасть Україні 900 тисяч доз вакцин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Теги:
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини