Головна Новини Світ США В США пояснили, чому мирний план Трампа по Україні неможливо реалізувати
commentss НОВИНИ Всі новини

В США пояснили, чому мирний план Трампа по Україні неможливо реалізувати

Мирний план Дональда Трампа щодо України просто неможливо реалізувати відзначає видання Newsweek

28 червня 2024, 13:11
Поділіться публікацією:

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп неодноразово заявляв, що швидко завершить війну Росії проти України. Нещодавно його радники оприлюднили відповідний мирний план. Західні експерти вважають, що ці ідеї не тільки приречені на провал, а й грають на руку російському диктатору Володимиру Путіну.

В США пояснили, чому мирний план Трампа по Україні неможливо реалізувати

Дональд Трамп

Зокрема, як пише Newsweek, пропозиції Трампа щодо припинення російсько-української війни не підійдуть ані Україні, ані Росії.

Суть плану Трампа полягає в тому, щоб не надавати Україні американську зброю, якщо Київ не погодиться на переговори, і значно посилити збройну підтримку ЗСУ, якщо РФ відмовиться від перемовин або порушить їхні умови.

За словами професора політології Сіракузького університету Брайана Тейлора, Росія не погодиться на це, оскільки її цілі у війні занадто відрізняються від цілей України. РФ прагне отримати повний політичний контроль над Україною та знищити ідею про українську націю. Україна ж прагне захистити свою територію, своїх людей і демократію від російської агресії, підкреслив експерт.

Видання підкреслює, що розбіжність позицій Києва та Москви залишає мало простору для переговорів, і загроза надання більшої кількості зброї Україні не вплине на Кремль.

На думку Тейлора, росіяни будуть брехати і робити вигляд, що готові на поступки, але це буде лише імітація. Щоб наблизити переговори, потрібно збільшити допомогу Україні зараз, а коли росіяни опиняться в програшному становищі, тоді можна буде говорити про щось, додав експерт.

При цьому, генерал-майор армії США у відставці Гордон Девіс згоден, що план Трампа вигідний Росії, адже фактично показує, що агресія та жорстокість виправдовують себе. Проте, ця пропозиція може сподобатися електоральній базі Трампа і частині європейської публіки, яку більше цікавить мир, ніж захист свободи вибору уряду, територіальний суверенітет і міжнародне право.

Девіс додав, що погроза більшою підтримкою України з боку Заходу і США на даному етапі війни виглядає іронічною і навряд чи переконає Путіна йти на переговори. Те, що дійсно може спрацювати, це надання більшої підтримки ЗСУ вже зараз.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що під час дебатів Трамп заявив, що вимоги Путіна щодо миру в Україні є неприйнятними.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини