В США назвали єдину причину, чому Китаю потрібна Росія

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі назвав єдину справжню причину, чому Китай підтримує Росію

Представник Білого дому Джон Кірбі стверджує, що Китай не хоче, аби Російська Федерація зазнала поразки в Україні. Керівництво КНР бачить у Путіні надійного союзника проти Сполучених Штатів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на MSNBC.

Під час телеефіру на MSNBC Джон Кірбі зауважив, що Китай прагне якнайшвидшого закінчення війни, проте не хоче, аби Росія програла Україні. Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки в Білому домі називає єдину причину, чому Сі Цзіньпін підтримує зв'язок з російським диктатором Володимиром Путіним.

"Вони бачать Росію як практичний фактор послаблення американського лідерства в інших частинах світу ", - сказав Джон Кірбі та додав, що "це єдина причина, чому відносини зберігаються такими, якими вони є".

Представник Білого дому запевнив, що США не бачить перемовини між президентом РФ Володимиром Путіним та лідером Китаю як сильний союз між двома країнами.

"Ми не розглядаємо цю дискусію чи зростаюче зближення двох країн як щось більше, ніж шлюб за розрахунком", - говорить Кірбі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, п’ять головних висновків переговорів між російським диктатором Володимиром Путіним та лідером Китаю Сі Цзіньпіном. Окрім того, експерти назвали, яку позицію займає Китай у переговорах з Росією. Також стала відома офіційна позиція Китаю щодо візиту Сі до Російської Федерації.

Також "Коментарі" повідомляли, що Володимир Пуітн отримав пропозицію від Сі Цзіньпіна. Лідер КНР запросив російського диктатора в Китай.