Головна Новини Світ США В США пропонують частково закрити небо в Україні: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

В США пропонують частково закрити небо в Україні: що відомо

Американці прагнуть захистити зелені коридори від обстрілів

8 березня 2022, 17:15 comments3373
Поділіться публікацією:

В США представники політичної еліти підписали лист для адміністрації президента Джо Байдена із закликом до введення обмеженої зони, де заборонено польоти. Про це повідомляє Politico.

В США пропонують частково закрити небо в Україні: що відомо

Фото ілюстративне / Pixabay

Щоб створити заборонену для польотів зону, льотчики НАТО повинні були спочатку знищити російську протиповітряну оборону та російські літаки, які її порушують.

В суботу президент росії заявляв, що розглядатиме будь-яку країну, яка оголосить заборонену для польотів зону, "як учасника військового конфлікту". Раніше Байден повідомляв, що заборонена для польотів зона розпочне війну між НАТО і Росією.

В листі підписанти закликають до захисту гуманітарних коридорів.

"Ми, нижчепідписані, закликаємо адміністрацію Байдена разом із союзниками по НАТО ввести обмежену зону заборони польотів над Україною, починаючи із захисту гуманітарних коридорів, які були узгоджені на переговорах між російськими та українськими офіційними особами у четвер. Лідери НАТО повинні донести до російських офіційних осіб, що вони не прагнуть прямого зіткнення з російськими силами, але вони також повинні чітко дати зрозуміти, що вони не будуть підтримувати російські напади на цивільні райони", — йдеться в листі.

Підписанти наголошують, що це необхідно для захисту цивільного населення та подолання гуманітарної кризи й уникнення подальшого загострення конфлікту.

"Президент Байден і генеральний секретар НАТО заявили, що ні Сполучені Штати, ні НАТО не будуть битися з російськими військами на території України. Ми прагнемо до того, що американські і натівські літаки закрили небо над коридорами не в пошуках конфронтації з Росією, а для запобігання та стримування російських бомбардувань, які призведуть до масових втрат серед українців", — говориться в тексті листа.

Американське ЗМІ заявляє, що члени Конгресу та чиновники Білого дому, Пентагону та Держдепартаменту будуть розглядати цю пропозицію 8 березня.

Як повідомляв портал, Зеленський розповів про можливі компроміси щодо Криму та Донбасу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини