В США відповіли, які дії Росії вважатимуть вторгненням на територію України

В Держдепартаменті США розповіли, коли застосують санкції проти Росії і що вважатимуть вторгненням

США вважатиме вторгненням в Україну перетин кордону російськими військовими. Про це повідомили в прес-службі Білого дому у середу, 19 січня.

За словами прес-секретаря адміністрації Байдена Джен Псакі, про це президент Сполучених штатів повідомив раніше Володимира Путіна. В разі вторгнення буде дано швидку, жорстку та єдину відповідь США та їх союзників.

Крім того, вона зазначила, що Джо Байден повідомляв про інші агресивні дії, які може вчиняти Кремль по відношенню до України й серед них кібератаки та воєнізовані тактики. Щодо таких дій РФ Штати і союзники також не забаряться з рішучою, взаємною та єдиною відповіддю на акти російської агресії.

В промові представник Держдепартаменту США повідомив, що Сполучені штати вбачають загрозу наступу Росії на Україну з півночі в лютому, під час військових навчань російських та білоруських формувань в Білорусі.

Крім того, в держдепартаменті вважають, що на конституційний референдум в Білорусі винесуть питання, які можна інтерпретувати як фактичний дозвіл розмістити російські гарнізонні формування та ядерні боєголовки на білоруській території.

Відомо, що США планує застосувати санкції до чотирьох проросійських агентів в Україні. Планується заморозити активи цих громадян. Державний департамент і міністерство фінансів відмовилися від коментарів. Представник США наголосив на тому, що наразі ведеться робота для виявлення прокремлівських джерел дезінформації й недопущення дестабілізації в Україні.

Як повідомляв портал, в Пентагоні повідомили, що розглянуть питання передачі розвідувальних даних українському уряду, якщо Росія розпочне наступ.