Головна Новини Світ США У США розглядають кілька варіантів допомоги Україні у разі вторгнення Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розглядають кілька варіантів допомоги Україні у разі вторгнення Росії

США можуть надати Україні техніку, гелікоптери, експертів з кібервійни та розвідувальні дані

24 грудня 2021, 17:00
Поділіться публікацією:

У Пентагоні повідомили, що розглянуть питання передачі розвідувальних даних українському уряду, якщо Росія розпочне наступ. Про це повідомляє The New York Times.

У США розглядають кілька варіантів допомоги Україні у разі вторгнення Росії

Україні можуть передати дані розвідки, фото з відкритих джерел

"Пентагон працює над планом надання Україні розвідувальних даних на полі бою, які могли б допомогти країні швидше реагувати на можливе вторгнення Росії, повідомили високопосадовці адміністрації. Допомога, якщо її схвалить президент Байден, напевно викличе гнів Росії, яка описує будь-яку американську військову допомогу Україні як провокаційну", — йдеться в матеріалі.

Такий жест буде виглядати як підтримка незалежності України на фоні загрози військової інтервенції. Повідомляється, що представники Пентагону нещодавно відвідали Україну й оцінили потреби протиповітряної оборони.

У вівторок Карен Донфрід, головний дипломат Держдепартаменту з питань Європи, заявила журналістам, що Сполучені Штати збільшать свою військову допомогу Україні, якщо Росія вторгнеться. Восени 2021 року Байден схвалив поставку для України додаткову поставку протитанкових керованих ракет Javelins в рамках пакету військової допомоги на загальну суму 60 мільйонів доларів.

"За словами чиновників, список ідей, який розробляється в Пентагоні, Держдепартаменті та Білому домі, включає перенаправлення в Україну гелікоптерів та іншої військової техніки, яка колись була виділена для афганських військових. Адміністрація також розглядає можливість направлення в Україну додаткових експертів з кібервійни", — говориться в статті.

Крім того, повідомляється що з США та Великобританії до України прибудуть кілька експертів, що мають запобігти кіберудару з боку Росії, якщо такий буде плануватися.

Розвіддані від Пентагону — це більш корисна допомога та більш дієва. Тож, якщо президент США санкціонує передачу інформації, тому українська влада отримає інформацію в режимі реального часу про рух російських військ біля кордону. 

Як повідомляв портал, у Кремлі заявили про готовність обговорити деескалацію на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини