Головна Новини Світ США В США відверто заявили, що Росію повернуть у світове співтовариство: і пояснили чому
commentss НОВИНИ Всі новини

В США відверто заявили, що Росію повернуть у світове співтовариство: і пояснили чому

В США заявили, що РФ повернуть у світове співтовариство, бо треба робити кроки, які будуть всім корисні

18 вересня 2024, 11:07 comments5319
Поділіться публікацією:

Колишній державний секретар США та екс-директор ЦРУ Майк Помпео під час інтерв'ю для CNN з Фарідом Закарією на 20-й щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) допустив, що Росію згодом можуть знову прийняти у світову спільноту. При цьому він підкреслив, що для такого рішення потрібно віднайти "сміливість".

В США відверто заявили, що Росію повернуть у світове співтовариство: і пояснили чому

Майк Помпео

"З певним часом, мені здається, ми знайдемо мужність у тому, щоб і Росію зрештою прийняти у світове співтовариство. Хтось говорить: добре, ви можете повертати свої енергоносії на світовий ринок, але це треба зробити так, аби цей нафтопровід, який іде через Іран, не йшов туди. По-друге, нам треба, аби ви не співпрацювали з компартією Китаю. Ми маємо робити те, що буде корисне для всіх нас, коли зупиниться цей конфлікт між Росією та Європою, щоб усі виграли", — заявив Помпео.

Він підкреслив, що на мирних переговорах між Україною та Росією США та Європа підтримуватимуть Україну, а Росію – Китай на чолі із Сі Цзіньпіном. При цьому Помпео додав, що на цих переговорах потрібно максимально тиснути на РФ.

"Ми маємо так на них тиснути, аби їх позиція була прийнятною для нас. Ми маємо дати зрозуміти Путіну, що ми теж чинитимемо тиск, ми не дамо йому вільно діяти так, як він діє з комуністичною партією Китаю. І це ще один момент, як можна отримати такі стратегічні важелі на цих перемовинах", — сказав Помпео.

Колишній держсекретар також зазначив, що Сі Цзіньпін уже готовий до розмежування своїх інтересів з інтересами Росії, але після цього, ймовірно, спробує посилити контроль над Тайванем.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Штати хочуть перезавантажити відносини з РФ і не беруть Україну в НАТО, щоб не образити Москву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини