Головна Новини Світ США В США випробували нові ракети, що рухаються в 5 разів швидше за звук
commentss НОВИНИ Всі новини

В США випробували нові ракети, що рухаються в 5 разів швидше за звук

В США проводять випробування ракет

14 липня 2022, 10:00
Поділіться публікацією:

В США провели успішні випробування двох гіперзвукових ракет Lockheed Martin Corp. 12 липня відбувся запуск ракети-носія ракети швидкого реагування з повітря (ARRW). Про це пише Times Now.

В США випробували нові ракети, що рухаються в 5 разів швидше за звук

Фото ілюстративне / Pixabay

Ракету-носій підняв в повітря літак B-52H. В військово-промисловій корпорації Lockheed повідомили, що під час другого тесту ракета ARRW показала, що може досягати та витримувати робочі гіперзвукові швидкості та безпечно запускатися з літака. За словами генерала ВПС Хіта Коллінза, пізніше відбудеться тестування ракет. Відомо, що ракета може рухатися у верхніх шарах атмосфери зі швидкістю приблизно 6 200 км/год, в п’ять разів скоріше за звук.

Також було проведено ще одне тестування гіперзвукової зброї Operational Fires працівниками Агентства передових оборонних дослідницьких проектів (DARPA) на ракетному полігоні White Sands у Нью-Мексико в середу, 13 липня. Operational Fires — це система наземного запуску, що  точно вражає критично важливі цілі, пробиває сучасну протиповітряну оборону противника. У 2022 році DARPA отримало 45 мільйонів доларів США на тести OpFires. Повідомляється, що минулого місяця США випробувальний політ Common Hypersonic Glide Body на Тихоокеанському ракетному полігоні на Гаваях був невдалим.

Як писав портал, американські партнери висловили своє задоволення щодо використання РСЗВ HIMARS українськими військовими та точними ударами по стратегічних складах російських військ в тилу. Олексій Резніков наголосив, що ЗСУ завдають точних ударів, використовуючи натівські підходи до ведення бою, та нищать склади боєприпасів і командні пункти росіян на окупованих росією територіях.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини