Головна Новини Світ США В США випустили пам'ятну монету на честь захисників Зміїного: скільки коштує та як виглядає
commentss НОВИНИ Всі новини

В США випустили пам'ятну монету на честь захисників Зміїного: скільки коштує та як виглядає

Білий дім продає колекційну монету із зображенням острова Зміїний для поціновувачів

6 липня 2022, 14:05
Поділіться публікацією:

На сайті Білого дому в США є інтернет-магазин колекційних монет. Виставлена на продаж монета "Острів Зміїний". Гравіювання кольорове, ціна 100 доларів за одиницю. На ній викарбувана фраза: "Русский воєнный корабль, иди на**й", координати, фото острова, український герб. Дизайн розробив Ентоні Ф. Джанніні — головний дизайнер Global Historic Moments of the American Presidency Collection.

В США випустили пам'ятну монету на честь захисників Зміїного: скільки коштує та як виглядає

Острів Змііний, фото Вікіпедія

В описі вказано, що монета №9 вшановує український спротив проти російського вторгнення на острів Зміїний та описано історію обстрілу острова російськими окупантами 24 лютого 2022 року, у перший день російського вторгнення в Україну.

Напад на розташований у Чорному морі, а також відомий як острів Зміїний, набув широкого розголосу, коли на аудіозапис російського крейсера "Москва", який наказує українським солдатам здаватися, відповіли: "російський військовий корабель, іди до біса!". Відповідь стала вірусною, оскільки багато хто вважав, що солдати були вбиті в бою. Пізніше з'ясувалося, що екіпаж цивільного пошуково-рятувального судна, яке намагалося евакуювати солдатів, також був захоплений разом із солдатами острова Зміїний в полон. Частина військових з острова залишаються в полоні. Члени екіпажу судна та ті 10 людей, що були в заложниках на острові, звільнені 24 березня 2022 року з полону під час обміну.

Кожна монета з колекції "Історичні моменти американського президентства" має обмежений наклад. Разом з нею додається сертифікат автентичності з номером видання, оксамитовий футляр для презентацій. Для покупців з України чи країн НАТО міжнародна доставка безкоштовна. З суми продажу 20% буде витрачено на допомогу українським жінкам та дітям.

Як писав портал, українка розповіла, які переваги отримують біженці та які є мінуси в Угорщині.

В США випустили пам'ятну монету на честь захисників Зміїного: скільки коштує та як виглядає - фото 2



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини