Головна Новини Світ США В США затримали колишнього агента ФБР. Звинувачений у роботі на російського олігарха
commentss НОВИНИ Всі новини

В США затримали колишнього агента ФБР. Звинувачений у роботі на російського олігарха

Чоловік отримував платежі з російського банку, а також мав допомогти уникнути санкцій другу Путіна.

23 січня 2023, 21:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишній агент ФБР Чарльз Макгонігал був звинувачений та заарештований у підозрі на роботу російського олігарха Олега Дерипаску. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на NY Post.

В США затримали колишнього агента ФБР. Звинувачений у роботі на російського олігарха

Колишній агент ФБР Чарльз Макгонігал. Фото з відкритих джерел

23 січня у Нью-Йорку заарештували колишнього агента ФБР Чарльза Макгонігала разом з Сергієм Шестаквим – судовим перекладачем. Обоє працювали на російського олігарха Олега Дерписку. Спецагента Федерального бюро розслідувань звинувачують у можливому відмиванні грошей, порушення санкцій, які наклали США та допомогу росіянину Олегу Дерписці уникнути покарання.

"Вони обидва раніше працювали з Дерипаскою, щоб спробувати зняти з нього санкції", — заявив прокурор США Деміан Вільямс.

Звинувачення для 54-річного колишнього агента ФБР представлені на 21 сторінці відповідного звіту. Там пояснюється, що Макгонігал отримав інформацію про те, що російський олігарх невдовзі потрапить під санкції та скористався нею. Чарльз Макгонігал у 2016 році розслідував звинувачення проти Трампа за його зв’язки з Росією, а у 2018 році спецагент пішов з державної служби.

"Після того, як Макгонігал залишив ФБР, він і Шестаков працювали від імені Дерипаски в даремній спробі зняти ці санкції", — йдеться в судовому документі.

У звіті також вказується, що колишній спецагент отримав 51280 доларів з російського банку 13 серпня 2021 року, а також щомісячні виплати по 41790 доларів від початку нарахувань першого платежу до 18 листопада 2021 року. Загалом Чарльза Макгонігала звинувачують за чотирма пунктами і колишньому агенту ФБР загрожує 80 років ув'язнення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США радять Україні не починати повномасштабний наступ на сході.

Також "Коментарі" писали про боротьбу США з невидимою зброєю диктаторів, зокрема і Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини