Головна Новини Світ США В США зробили дивну заяву щодо винищувачів F-16 в Україні: що з нею не так
commentss НОВИНИ Всі новини

В США зробили дивну заяву щодо винищувачів F-16 в Україні: що з нею не так

Радник Білого дому Джейк Салліван зробив дивну заяву із приводу винищувачів, яку розкритикував в ефірі 24 каналу військовий експерт Роман Світан

20 червня 2024, 11:54 comments2954
Поділіться публікацією:

Радник Білого дому з питань нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що винищувачі F-16, які будуть передані Україні, планується розмістити на українських авіабазах. Однак в Україні немає необхідної інфраструктури для повноцінного технічного обслуговування цих літаків, зокрема авіабаз та авіаційних заводів.

В США зробили дивну заяву щодо винищувачів F-16 в Україні: що з нею не так

F-16

Як відзначив льотчик-інструктор та військовий експерт Роман Світан, заява Саллівана є некоректною. Він пояснив, що передача літаків від європейських партнерів передбачає їхнє обслуговування на базах в Європі.

Світан наголосив, що регламентний ремонт літаків мають здійснювати сертифіковані спеціалісти на відповідних базах в Європі. За його словами, українські льотчики будуть виконувати бойові завдання на українських аеродромах, які, ймовірно, будуть використовуватися в режимі оперативних. Однак, коли настане час для регламентного ремонту, літак буде передаватися на європейську базу, а замість нього повертатиметься інший літак, що вже пройшов ремонт.

Експерт також нагадав, що літаки F-16 будуть надані Україні не США, а європейськими партнерами: Данією, Нідерландами, Бельгією та Норвегією. Загалом планується передати від 60 до 85 літаків. Якщо США також нададуть літаки, Україна не відмовиться, відзначив експерт і додав, що зараз у світі літає понад 2000 таких літаків.

Світан вважає, що США могли б поділитися своїми F-16 з Україною, але це залежить від політичної волі Білого дому. За його словами, досі ця політична воля ніяк не проявляється, хоча війні в Україні уже загалом триває 10 років.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у ВР повідомили, хто блокує надання винищувачів Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини