Головна Новини Світ США «Вагнерівців» звинувачують в екстремізмі. Тепер в Африці
commentss НОВИНИ Всі новини

«Вагнерівців» звинувачують в екстремізмі. Тепер в Африці

Американський дипломат в ООН заявив, що російська ПВК втручається у внутрішні справи африканських країн та порушує права людини

11 січня 2023, 16:47
Поділіться публікацією:

Сполучені штати Америки звинуватили російську приватну військову компанію (ПВК) "Вагнер", яку підтримує Кремль, у втручанні у внутрішні справи африканських країн та "підвищенні ймовірності зростання насильницького екстремізму" в регіоні Сахель, де відбувається все більше атак і погіршується ситуація, пишуть "Коментарі".

«Вагнерівців» звинувачують в екстремізмі. Тепер в Африці

ПВК "Вагнера". Фото: із відкритих джерел Джерело: https://society.comments.ua/ua/news/developments/meta-ne-tilki-ukraina-rf-rozpochinae-operacii-za-uchastyu-pvk-vagnera-v-africi-ta-evropi-706410.html © Comments.ua

Заступник посла США в ООН Річард Міллз на засіданні Ради Безпеки ООН із Західної Африки та Сахеля виступив з критикою на адресу "вагнерівців", звинувативши ПВК у нездатності справитися з загрозою екстремізму, позбавлення країн їхніх ресурсів, порушення прав людини та створення загроз для безпеки миротворців та персоналу ООН.

Міллз заявив, що США глибоко стурбовані гуманітарною та політичною кризою в Сахелі та кризою у сфері безпеки, що призводить до "різкого зростання сили та впливу насильницького екстремізму. За його словами, проблема потребує "рішення на основі демократичного управління".

"Ми також серйозно стурбовані відкатом від демократії у всьому регіоні та закликаємо до повернення демократично обраного уряду, який очолює громадянські сили", – додав дипломат.

Політичний радник представництва Франції в ООН Ісіс Жаро-Дарно погодилася з Міллзом, заявивши, що "модель", яку використовують найманці ПВК "Вагнера", довела свою "повну неефективність у боротьбі з тероризмом".

Як раніше писали "Коментарі", російське керівництво активно використовує ПВК "Вагнера" не лише на війні проти України. Дедалі частіше фіксую появу бойовиків в Африці та Європі. Найманці виконують два завдання. Перша – придушувати антиросійські, антикремлівські настрої. Друга – захищати інтереси Москви у гірничодобувній промисловості. У Білому домі стурбовані тим, що російські бойовики набирають вагу в тих країнах, з якими США мають хороші партнерські відносини. Найманці ПВК збільшили кількість операцій у Малі, ЦАР та Сербії. Вашингтон уважно спостерігає за тим, як поводяться російські бойовики в ЦАР і Сербії.

США вже вжили заходів проти "Вагнера", зокрема лідер ПВК Євген Пригожин потрапив під санкції. Проте найближчим часом Штати мають запровадити додаткові фінансові обмеження.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини