Головна Новини Світ США Вбивство афроамериканця Флойда: відпустили ще одного підозрюваного екс-поліцейського
commentss НОВИНИ Всі новини

Вбивство афроамериканця Флойда: відпустили ще одного підозрюваного екс-поліцейського

За підозрюваного екс-поліцейського Ту Тао внесли заставу - 750 тисяч доларів

6 липня 2020, 08:38
Поділіться публікацією:

Ще одного підозрюваного у вбивстві афроамериканця Джорджа Флойда суд вирішив відпустити під заставу. Колишній поліцейський вніс 750 тисяч доларів. Також він зобов'язаний з'являтися в суді, коли б його не викликали. Про це повідомляє телеканал Fox 9.

Вбивство афроамериканця Флойда: відпустили ще одного підозрюваного екс-поліцейського

Фото: Chris Landsberger, The Oklahoman-USA TODAY NETWORK

Всього у справі про вбивство Флойда фігурують четверо екс-поліцейських. Всі вони брали участь у затриманні афроамериканця, якого підозрювали у використанні фальшивих грошей. Один з правоохоронців — Дерек Шовін — застосував задушливий прийом. Він не послабив його навіть після того, як Флойд кілька разів сказав, що йому немає чим дихати. В результаті чоловік помер в кареті швидкої допомоги. До речі, Шовіна звинувачують у вбивстві і він все ще перебуває за ґратами.

А ось трьом іншим екс-поліцейським дозволили внести заставу. Їх підозрюють у підбурюванні до вбивства, але не вважають безпосередніми виконавцями.

Ту Тао, який вийшов на свободу нині, не тільки заплатив 750 тисяч доларів, але й зобов'язаний дотримуватися безліч умов. Він повинен з'являтися у суді за першим викликом. У той же час, перебуваючи на волі, йому заборонено будь-яким чином спілкуватися з родичами загиблого Флойда.

Нагадаємо, що після того, як в Міннеаполісі був убитий Джордж Флойд, по всій країні спалахнули антиполіцейські й антирасистські протести. Незабаром подібні організували і в інших куточках планети. Зокрема, "Коментарі" розповідали, чим закінчилися протести біля американського посольства в Греції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини