Головна Новини Світ США Вчені США стверджують, що регулярне вживання марихуани може погіршити сон
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені США стверджують, що регулярне вживання марихуани може погіршити сон

Дослідження показало, що дорослі, які вживають марихуану більше 20 днів на місяць, на 64% частіше сплять менше шести годин на добу.

8 грудня 2021, 00:31
Поділіться публікацією:

Існує твердження, що вживання канабісу позитивно впливає на сон. У той же час, вчені сумніваються в цьому. Про це пише американське медичне видання CNN health. За словами спеціаліста зі сну, старшого наукового співробітника RAND Corporation Венді Трокселя, це маловивчена, але важлива область, оскільки багато людей все частіше використовують канабіс як снодійний засіб.

Вчені США стверджують, що регулярне вживання марихуани може погіршити сон

Марихуана - фото з відкритих джерел

"Нам справді не вистачає вагомих доказів того, чи справді канабіс сприяє покращенню сну" — додала вчена.

Дослідження, опубліковане в медичному журналі BMJ, показало, що дорослі, які вживають марихуану більше 20 днів на місяць, на 64% частіше сплять менше шести годин на добу і на 74% частіше сплять довше дев'яти годин. У той час як оптимальна тривалість сну повинна становити 7-8 годин на добу.

“Пацієнти витрачають гроші, час та ресурси, щоб отримати канабіс якнайшвидше з метою покращення сну, але ми повинні робити все, щоб наші пацієнти могли приймати найкращі рішення щодо свого здоров'я” – вважає Карім Ладха, вчений Університету Торонто.

Нагадаємо, багато наркотиків в Україні продаються цілком легально. Наприклад, тютюн — хто хоч раз кидав курити, той знає, яка це страшна звичка. Про алкоголь і казати не варто. Крім того, є кава, яку можна купити на будь-якому перехресті, а "кофеїнова ломка" теж дуже неприємна річ. До того ж, надмірне вживання кави істотно погіршує стан здоров'я.

Зрештою, є робота — трудоголіки навіть викликають залежність. Проте незабаром легальних наркотиків в Україні формально може стати більше. Формально. Що відбувається насправді вже зараз, розбиралися "Коментарі". Ще в 30-ті роки XX століття Україна була лідером серед республік СРСР з виготовлення виробів з конопель: пеньки, конопляної олії тощо. У нас практично ідеальні умови для вирощування таких культур, як коноплі. І лише порівняно нещодавно українці відкрили для себе й інші властивості канабісу (питання про те, що курили козаки у трубках для істориків не є дискусійним). І не всі українці: ще живе покоління, представники якого не замислюються, навіщо бабі з народної пісні були потрібні коноплі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини