Великої війни на Близькому Сході може і не бути: Блінкен розповів, до чого підійшли переговори

Переговори про припинення вогню у Секторі Газа досягли фінальної стадії

Переговори про припинення вогню на Близькому Сході "зараз досягли завершальної стадії", Вашингтон працює з Єгиптом та Катаром, щоб укласти угоду, щоб уникнути будь-якої ескалації. Як передає портал "Коментарі", про це заявив Держсекретар США Ентоні Блінкен, повідомляє Euronews.

Держсекретар зазначив, що кожен у регіоні має розуміти, що подальші атаки лише продовжують конфлікт, нестабільність та незахищеність для всіх.

"А подальші атаки лише підвищують ризик небезпечних результатів, які ніхто не може передбачати і ніхто не може повністю контролювати. Вкрай необхідно, щоб усі в регіоні проаналізували ситуацію, усвідомили ризик прорахунків та ухвалили рішення, які заспокоять напруженість, а не посилять її. Це особливо важливо з огляду на вирішальний момент, у якому ми перебуваємо на переговорах про припинення вогню в Газі", - наголосив держсекретар США.

Видання зазначає, що коментарі Блінкена пролунали після його зустрічі з міністром оборони США Ллойдом Остіном, міністром закордонних справ Австралії Пенні Вонгом та віце-прем'єр-міністром, і міністром оборони Австралії Річардом Марлзом в Аннаполісі.

Читайте також на порталі "Коментарі" - США хочуть запобігти новому витоку ескалації на Близькому Сході: що вирішив зробити Байден.

Також видання "Коментарі" повідомляло – держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Сполучені Штати відправили повідомлення до Ірану та Ізраїлю із закликом не загострювати конфлікт на Близькому Сході. Про це повідомляє The Times of Israel.

Ентоні Блінкен, виступаючи після зустрічі між ним, міністром оборони Ллойдом Остіном та їхніми австралійськими колегами, заявив про існування певного консенсусу, що конфлікт не повинен загострюватися до ситуації, коли розпочнеться нова війна. За словами Блінкена, США передали повідомлення з подібним закликом до керівництва Ірану та Ізраїлю.