Головна Новини Світ США Вересень настав: ЗМІ дізналися, чи стримають США обіцянку щодо постачання Україні танків Abrams
commentss НОВИНИ Всі новини

Вересень настав: ЗМІ дізналися, чи стримають США обіцянку щодо постачання Україні танків Abrams

Україна вже в перші тижні вересня отримає партію танків Abrams

1 вересня 2023, 07:44 comments7158
Поділіться публікацією:

Нічого не повинно завадити Україні вже найближчими тижнями отримати кілька американських танків Abrams. Орієнтовно це має статися у середині вересня. Йдеться про перші десять одиниць із 31 обіцяних Вашингтоном. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "Politico".

Вересень настав: ЗМІ дізналися, чи стримають США обіцянку щодо постачання Україні танків Abrams

Танки Abrams. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться про те, що група українських військовослужбовців успішно пройшла програму навчання на американських танках M1 Abrams. Тренування проходили у двох країнах – безпосередньо США та Німеччині. Загалом на полігонах армії США у Німеччині пройшли висококласне навчання майже 200 українських захисників.

Як зазначив офіційний представник полковник Мартін О'Доннелл, українські військові не просто пройшли навчання та вирушили чекати на танки вже в Україні. Вони навіть після завершення програми навчання постійно відпрацьовують навички роботи на американських танках безпосередньо у Німеччині та США. Так триватиме доти, доки танки не з'являться безпосередньо на полі бою в Україні. Це має дозволити українським військовим оперативніше вписатися в загальну картину війни та ефективно використовувати бойові машини в бою проти російських окупантів.

Західні офіційні особи роблять ставку на те, що нові танки допоможуть українським військовим прискорити темпи контрнаступу, а також допоможуть прорвати зміцнену лінію оборони росіян на ключових напрямках.

Зазначається, що перші десять танків, які отримає Україна, вже перебувають у Німеччині. Наразі вони проходять перевірку техніків. Як тільки всі роботи будуть завершені, їх буде відправлено до України.

Варто уточнити, що американські танки Abrams входять до складу приблизно 300 танків, наданих західними союзниками, включаючи Leopard 2 від Іспанії та Німеччини, танки Challenger від Великобританії та "легкі танки" Leclerc від Франції.

Читайте також на порталі "Коментарі" — танки Abrams стали ще ближчими до України: яке рішення озвучили в США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини