Головна Новини Світ США Верховний суд США виніс рішення у справі Трампа: експрезидент відреагував
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховний суд США виніс рішення у справі Трампа: експрезидент відреагував

Дональд Трамп прокоментував рішення Верховного суду США щодо справи про штурм Капітолія.

2 липня 2024, 08:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Верховний суд США визнав, що експрезидент Дональд Трамп має певний імунітет щодо кримінальних справ пов’язаних зі штурмом Капітолія. На оголошення такого рішення суду позитивно відгукнувся лідер республіканців.

Верховний суд США виніс рішення у справі Трампа: експрезидент відреагував

Колишній президент США Дональд Трамп. Фото з відкритих джерел

Верховний суд Сполучених Штатів постановив, що Трамп міг мати імунітет під час виконання своїх конституційних повноважень як президент, однак він може бути притягнутий до відповідальності, якщо діяв приватно. Таким чином суд має з’ясувати, чи були дії Трампа особистими, або ж у межах його повноважень, що затягне розгляд справи про штурм Капітолія мінімум до кінця року.

Трамп позитивно сприйняв рішення Верховного суду США заявивши, що таким чином буде закінченого нібито його переслідування з боку Байдена.

"Сьогоднішнє історичне рішення Верховного суду має покласти край усім відьомським полюванням на мене з боку Джо Байдена, включаючи нью-йоркські містифікації – Манхеттенська афера, вигадана окружним прокурором, підтриманим Соросом, Алвіном Брегом, расистським нью-йоркським генеральним прокурором Тішем Джеймсом та безсоромною атакою на дивовижний бізнес, який я побудував, і фальшивою справою Бергдорфа. Гордий бути американцем!", — сказав Трамп.

Команда Трампа просувала "абсолютного імунітету", за якою навіть колишні президенти США не можуть бути притягнуті до відповідальності за дії, які вони здійснили перебуваючи на своїй посаді. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на рішення суду у справі Трампа відреагував Джо Байден. Президент США заявив, що таке рішення може створити "небезпечний прецедент".

Також "Коментарі" писали, що через вирок суду щодо фальсифікацій Трампа, колишньому президенту США заборонено в'їзд до 37 країн світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини