Головна Новини Світ США Ви опинитеся у війні проти НАТО: у Сенаті США пропонують поставити ультиматум РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Ви опинитеся у війні проти НАТО: у Сенаті США пропонують поставити ультиматум РФ

У Сенаті США запропонували визнати застосування ядерної зброї РФ в Україні нападом на НАТО

23 червня 2023, 08:50
Поділіться публікацією:

У Сенаті США вже зареєстровано резолюцію, яка пропонує визнати застосування ядерної зброї Росією проти України нападом на країни НАТО. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у матеріалі "Голосу Америки".

Ви опинитеся у війні проти НАТО: у Сенаті США пропонують поставити ультиматум РФ

Сенат США Фото: з відкритих джерел

Примітно, що з ініціативою ухвалення цього документа виступили представники як Демократичної, так і Республіканської партії. Проект документа зареєстрували демократ Річард Блументал та республіканець Ліндсі Грем.

"Ми вважаємо, що ядерна зброя, використана в Україні, здійснить викид радіації на великі території в Європі, де також розташовані союзники НАТО", — заявив Грем під час прес-конференції в Конгресі.

За його словами, розміщення російської ядерної зброї в Білорусі викликає занепокоєння та є провокаційним. Він також наголосив, що сьогодні загроза використання Росією ядерної зброї – найвища з часів Карибської кризи.

"Наше повідомлення до тих, хто оточує президента РФ Володимира Путіна, полягає в тому, що якщо ви зробите це, якщо ви виконаєте його наказ, якщо він колись його дасть, ви можете очікувати на масивну відповідь від НАТО, і ви опинитеся у війні проти НАТО", — зазначив він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов вважає, що Росія, незважаючи на періодичні погрози, не наважиться завдати по нашій країні ядерного удару. Тим часом президент США Джо Байден не виключає такої можливості. У свою чергу президент України Володимир Зеленський заявив, що росіяни, ймовірно, готуються вчинити теракт на Запорізькій АЕС. Про що говорять ядерні ігри Росії – і до чого вони можуть призвести? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини