Головна Новини Світ США Вибори в США: ЗМІ дізналися, на кого робить ставку Київ
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибори в США: ЗМІ дізналися, на кого робить ставку Київ

Україна показує, що продовжуватиме звертатися як до республіканців, так і до демократів

23 липня 2024, 08:30
Поділіться публікацією:

Україна продовжуватиме підтримувати контакти з республіканцями та демократами та уникатиме втягування у внутрішню політику США та ймовірну боротьбу між Дональдом Трампом і Камалою Гарріс. Як інформує портал "Коменатрі", про це пише The Guardian, із посиланням на офіційних осіб у Києві.

Вибори в США: ЗМІ дізналися, на кого робить ставку Київ

Володимир Зеленський та Камала Харріс. Фото: з відкритих джерел

Видання нагадує, що президент України Володимир Зеленський у неділю тепло віддав данину Джо Байдену, який залишає посаду, подякувавши йому за "непохитну підтримку". Він високо оцінив "сміливі кроки" президента США у відповідь на "складні часи" та вторгнення Росії 2022 року.

"Адміністрація Зеленського доклала зусиль, щоб неупереджено підходити до непередбачуваних і швидкоплинних подій у Вашингтоні. Її головним пріоритетом є уникнення втягнення у внутрішній політичний конфлікт США, який зрештою може послабити боротьбу з Москвою", — зазначають автори.

При цьому співбесідник ЗМІ у Києві заявив, що "наша офіційна позиція чітка – ми шукаємо підтримки обох партій".

В Україні впевнені, що результат листопадових виборів у США не змінить міжнародних пріоритетів України. Головний із них – припинення війни – не заморожуванням поточних ліній бою, а "справедливим" миром, а це може статися лише за умови сильного лідерства та підтримки США.

"Крім того, Київ хоче сприятливих рішень, які б дозволили йому знизити можливості Росії. Адміністрація Байдена відмовилася дозволити американській зброї великої дальності вражати цілі всередині Росії, такі як військові аеродроми", — додає видання.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи дійсно Трамп розпочав торги з Путіним: про що говорять його заяви. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини