Головна Новини Світ США Відкладати допомогу більше не можна: у Сенаті зробили насторожуючу заяву про війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Відкладати допомогу більше не можна: у Сенаті зробили насторожуючу заяву про війну в Україні

Топ-сенатор США Шумер заявив, що російська армія починає мати перевагу, оскільки у Сил оборони закінчуються боєприпаси

11 січня 2024, 12:00 comments5057
Поділіться публікацією:

Як повідомляє портал "Коментарі", лідер більшості Демократичної партії в Сенаті США Чак Шумер закликав терміново схвалити новий пакет військової допомоги Україні.

Відкладати допомогу більше не можна: у Сенаті зробили насторожуючу заяву про війну в Україні

Чак Шумер. Фото: з відкритих джерел

Чак Шумер зазначив, що переговорники в Сенаті продовжують роботу над завершенням угоди, яка передбачає підтримку Києва.

Він зазначив, що війна РФ проти України – це зіткнення тиранії та демократії.

"Війна в Україні – це конфлікт, який змінює історію. Це може відновити баланс сил західних демократій, який зберігся з часів закінчення холодної війни. Останнім часом війна в Україні не так часто згадується в новинах, оскільки стільки всього відбувається у Газі, на кордоні та багато іншого, але це не означає, що в Україні нічого не відбувається. Зараз українські солдати зберігають рішучість, але російські солдати починають мати перевагу, оскільки в України починають закінчуватися боєприпаси", — заявив Шумер.

Законодавець заявив, що ухвалення нового пакету допомоги стане сигналом від США для всього світу, що вони продовжують захищати демократію.

Сенатор підкреслив, що українські солдати втрачають боєприпаси та озброєння, і якщо Сенат не схвалить нову допомогу, війна може через місяць різко змінитися на користь Росії.

"Перемога Росії в Україні започаткувала б зловісний ефект доміно на європейському континенті розширення російського впливу. Це не той світ, у який кожен із нас хотів би повернутися. У минулих поколіннях демократи та республіканці подолали б небо і землю, щоб протистояти російським диктаторам. Ми би не стали виявляти слабкість по відношенню до автократичних бандитів, які вторгаються до своїх сусідів і сподіваються на занепад Америки. Ми повинні це зробити: Україна висить на волосині", — резюмував політик.

Читайте також на порталі "Коментарі" – які три речі потрібно вирішити Україні: що відбувається на військовому та дипломатичному фронтах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

11 січня 2024, 12:54

Руками смердів весь світ захистять тривалим протистоянням.


Новини