Головна Новини Світ США Відомо розмір президентської пенсії Трампа
commentss НОВИНИ Всі новини

Відомо розмір президентської пенсії Трампа

Дональд Трамп отримуватиме президентську пенсію, якщо йому не оголосять імпічмент

22 січня 2021, 19:20 comments1320
Поділіться публікацією:

Кожен президент США отримує спеціальну президентську пенсію, Дональд Трамп — не виняток. Нещодавно стало відомо, що 45-й президент США може отримати щомісячну виплату розміром 18,5 тисяч доларів. В рік сума досягатиме 221,4 тисячі доларів. Дану інформацію надає сайт CNN.

Відомо розмір президентської пенсії Трампа

Розмір президентської пенсії Дональда Трампа. Фото: Gazeta.ru

Проте Дональд Трамп має всі шанси втратити президентську пенсію. Згідно з американськими законами президенту не виплачується пенсія, якщо йому оголосили імпічмент. Відповідно у цій ситуації всі інші пільги, які має президент також скасовуються.

До головних пільг Глави держави відносяться довічна охорона його та першої леді, часткова оплата праці з федерального бюджету працівників колишнього глави держави, витрати на ділові поїздки, доступ до медобслуговування у госпіталях.

Нагадаємо, що імпічмент — це процедура притягнення до суду парламенту вищих посадових осіб держави. Таке рішення приймається конституційною більшістю парламенту.

Дональду Трампу оголосили імпічмент у січні 2021 року. Кількість голосів, зарахованих за імпічмент, достроково перевищив 218 голосів, достатніх для прийняття рішення. Для прийняття рішення вистачило б голосів конгресменів-демократів, однак імпічмент підтримали також не менше 10 однопартійців Трампа, представників Республіканської партії. Палата обговорювала одну статтю про імпічмент, яка офіційно звинуватила Трампа в підбурюванні до повстання.

Також раніше сайт "Коментарі" розповідав, що новообраний президент Америки Джозеф Байден прогресивно підійшов до пошуку IT-спеціалістів та розмістив повідомлення про вакансію прямо в коді сайту Білого дому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини