Головна Новини Світ США Винищувачі F-16 та ракети великої дальності для України: Байдена просять перестати тягнути з рішенням
commentss НОВИНИ Всі новини

Винищувачі F-16 та ракети великої дальності для України: Байдена просять перестати тягнути з рішенням

У Демократичній партії США вважають, що Україна має отримати новітні винищувачі якнайшвидше

29 квітня 2023, 09:40
Поділіться публікацією:

Однопартійці президента США Джо Байдена з Демократичної партії тиснуть на нього, вимагаючи ухвалити рішення про відправку в Україну винищувачів F-16 та ракет великої дальності. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Hill.

Винищувачі F-16 та ракети великої дальності для України: Байдена просять перестати тягнути з рішенням

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що члени Конгресу від Демократичної та Республіканської партій закликали Байдена поставити Україні реактивну артилерію великої дальності ATACMS та сучасні винищувачі F-16.

"Ця техніка може бути ключовою для захисту українського народу та будь-якого наступу на російські позиції, стверджують законодавці, і деякі військові лідери США з цим погоджуються", — йдеться у матеріалі.

The Hill називає провідних діячів Демократичної партії, які найбільше тиснуть на Байдена. Це Джейсон Кроу, Річард Блументаль, Шелдон Уайтхаус, Джаред Голден і Марк Келлі.                                                                                                              

Незважаючи на заклики, зазначає видання, Білий дім своєї позиції поки не змінив, відмовившись постачати Україні ATACMS та F-16.

"Однак обіцянка США в січні надати Україні бойові танки M1 Abrams на початку цієї весни, після кількох місяців опору з боку Білого дому, дало привід для оптимізму, що адміністрація може надати ще важче озброєння", — пише The Hill.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що свідчить заява посла КНР у Франції про "російський Крим" – на що розрахунок.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у РФ на офіційному рівні "узаконили" депортацію українців, — ISW.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини