Головна Новини Світ США Вірджинія стала першим штатом, який скасував смертну кару
commentss НОВИНИ Всі новини

Вірджинія стала першим штатом, який скасував смертну кару

У Вірджинії стратили більше людей, ніж в будь-якому іншому штаті, крім Техасу, з тих пір, як в 1976 році Верховний суд залишив смертну кару в силі

26 березня 2021, 00:52
Поділіться публікацією:

Губернатор штату Ральф Нортем підписав закон від скасування смертної кари як виду покарання і підкреслив, що "скасування смертноі̆ страти зупинить" машину смерті "з історією расової нерівності", повідомляє BBC.

Вірджинія стала першим штатом, який скасував смертну кару

Смертна кара (фото з відкритого джерела)

Губернатор упевнений, що те, що смертна кара дозволена в 27 штатах — це тимчасове явище.

Цікаво, що лідером за кількістю проведених смертних казні є Техас, за ним з невеликим відривом слідує Вірджинія. Техасу, з тих пір, як в 1976 році Верховний суд залишив смертну кару в силі.

"296 з 377 чоловік, страчених в США в 20 столітті, були чорними. Двоє останніх засуджених до смертної страти в штаті, обидва афроамериканці,
тепер будуть засуджені до довічного ув'язнення без права дострокового звільнення ", — повідомив Ральф Нотрем.

Нагадаємо, 1 листопада 2020 року Бангладеш введе смертну кару для сексуальних насильників. За даними джерела, останнім часом в країні різко зросла кількість сексуальних домагань. Через що жінки і небайдужі громадяни неодноразово виходили на вулиці, влаштовуючи акції протесту. Секретар уряду Серджер Іслам підтвердив, що влада країни змушені піти на цей крок. "Зараз у нас дуже багато насильства над жінками. Ми розглядаємо не тільки варіант страти, а й довічного ув'язнення. Будемо розглядати кожен випадок окремо", — зазначив секретар. Також Серджер Іслам зазначив, що дуже часто жінки не звертаються за допомогою в поліцію, соромлячись того, що сталося. Після цього вони можуть і далі терпіти насильство. На цей момент смертна кара законодавчо прописана в 58 країнах.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини