Головна Новини Світ США Високий суд Лондона дозволив екстрадувати Джуліана Ассанжа до США
commentss НОВИНИ Всі новини

Високий суд Лондона дозволив екстрадувати Джуліана Ассанжа до США

Екстрадиції Джуліана Ассанжа вимагали США – американська прокуратура вважає за краще залучити його до суду через крадіжку

11 грудня 2021, 04:30
Поділіться публікацією:

Засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа екстрадують із Великобританії до США, де йому може загрожувати до 175 років ув'язнення. Таке рішення ухвалив Високий суд Лондона 10 грудня. Про це повідомляє міжнародне інформаційне агентство ВВС. Екстрадиції Джуліана Ассанжа вимагали США – американська прокуратура вважає за краще залучити його до суду через крадіжку та розкриття секретної інформації, оприлюдненої на сайті WikiLeaks у 2006 році.

Високий суд Лондона дозволив екстрадувати Джуліана Ассанжа до США

Джуліан Ассанж - фото з відкритих джерел

Американська сторона запевнила: у разі екстрадиції Ассанж "не утримуватиметься в екстремальних та ізольованих умовах", а також буде дана згода на те, щоб він відбував будь-який термін на батьківщині — в Австралії. З 2012 року Ассанж перебував у посольстві Еквадору в Лондоні, щоб уникнути екстрадиції до Швеції через звинувачення у сексуальних злочинах, які він завжди заперечував і які згодом відкинули. 11 квітня 2019 року Ассанжа було заарештовано в посольстві. Це сталося після того, як Еквадор відмовив Ассанжу у наданні притулку, а президент Ленін Морено позбавив його еквадорського громадянства, звинувативши у спробах дестабілізувати уряд.

Нагадаємо, Дональд Трамп пропонував засновнику WikiLeaks Джуліану Ассанжу помилування. Про це повідомляє The Guardian. У повідомленні Лондонського суду йдеться, що помилування було можливе за умови, якщо Ассанж сказав би, що Росія не була залучена до витоку електронних листів Демократичної партії. Повідомляється, що такі умови були озвучені у Вестмінстерському суді, щоб заблокувати спроби екстрадувати Ассанжа до США.

У Білому домі спростували заяву адвоката Джуліана Ассанжа про те, що такий президент США Дональд Трамп запропонував помилувати засновника Wikileaks, якщо той скаже, що Росія не має нічого спільного зі зломом серверів Демократичної партії під час виборів 2016 року, повідомляє The Week.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини