Головна Новини Світ США Виступ Байдена щодо війни в Україні: головні ідеї та заяви
commentss НОВИНИ Всі новини

Виступ Байдена щодо війни в Україні: головні ідеї та заяви

Байден наголосив, що колективний Захід підтримує Україну й Путіну не вдасться її окупувати

21 квітня 2022, 18:29
Поділіться публікацією:

21 квітня Джо Байден виступив з промовою щодо підтримки України та розповів, яку ще допомогу нададуть США. Президент штатів наголосив, що Путін сподівається, що єдність Заходу буде порушена, однак союзники будуть й надалі стояти на захисті українського народу, адже це їх відповідальність.

Виступ Байдена щодо війни в Україні: головні ідеї та заяви

Джо Байден, фото из Twitter/krymrealii

В промові він наголосив, що про злочини окупантів на півночі України має знати весь світ, а союзникам треба якомога швидше постачати зброю українцям та готуватися до нової стадії війни. Байден наголосив, що вони з союзниками працюють, щоб якомога швидше надати зброю Україні. Було доставлено боєприпаси, гаубиці, артилерію, дрони, гранатомети, радарні системи для фронту на сході. Також США сприяє виділенню військової допомоги з боку інших держав.

"Наша єдність надає чіткий сигнал Путіну, що йому не вдасться окупувати Україну. Путін хотів знищити український уряд. Однак битву за Київ Україна виграла за підтримки союзників. Ми мусимо прискорити надання їй допомоги. Зараз війна змінилася в географічному напрямку, але вона така ж брутальна. США забезпечуватиме постійне постачання зброї й оскільки майже вичерпано залишки з тих видатків, які було схвалено, я надам запит до Сенату на ще 800 млн доларів, щоб потік зброї до України не припинявся. Ми надамо ще 500 млн доларів урядові України в рамках економічної підтримки в підсумку це буде 1 млрд доларів за два місяці для стабілізації економіки, яка постраждала від війни. Ми в захваті від хоробрості народу цієї країни й від хоробрості кожного громадянина", — наголосив президент.

Крім того, розпочато програму міграції до США для українських біженців. Буде надано гуманітарний дозвіл для легальної міграції тих, хто має в США родичів або їде за рахунок неурядових організацій. Мінфін США ухвалив рішення про те, що в порти Штатів заборонено заходити кораблям під прапором рф або таким, що мають зв'язки з рф. США вводить санкції проти осіб, які сприяють росії та допомагають їй ухилятися від санкцій.

Як повідомляв портал "Коментарі", як росія міняє тактику в Маріуполі й чому Путін прийняв таке рішення щодо "Азовсталі".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини