Головна Новини Світ США Війна в Україні: що турбує США і яка розмова незабаром відбудеться із Зеленським
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна в Україні: що турбує США і яка розмова незабаром відбудеться із Зеленським

За інформацією Bloomberg, США вимагатимуть від Зеленського уточнити план ведення війни

11 січня 2024, 08:35
Поділіться публікацією:

США хочуть удосконалення Україною свого плану боротьби із російським вторгненням, оскільки велика війна триває вже третій рік. Американські партнери планують обговорити це питання з президентом Володимиром Зеленським наступного тижня на Всесвітньому економічному форумі в Давосі. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

Війна в Україні: що турбує США і яка розмова незабаром відбудеться із Зеленським

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Очікується, що з Володимиром Зеленським на цю тему говоритиме радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, розповіли співрозмовники агентства на умовах анонімності.

За їхніми словами, американські чиновники наполягатимуть на цьому найближчими тижнями, щоб обговорити непублічні питання.

Зокрема, як розповідають джерела агентства, у США стурбовані розбіжностями між Зеленським та головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним, що нібито уповільнює зусилля щодо розробки нової стратегії.

Наразі українські військові розробляють плани на 2024 рік, і розглядається повний спектр варіантів, сказав один із співрозмовників.

США хочуть визначити, як найкраще направити свою підтримку, щоб допомогти Україні захистити себе наступного року, додав він.

Союзники Києва кажуть, що розробка чіткої військової стратегії захисту нинішніх позицій і подальшого прориву через російські оборонні лінії має вирішальне значення.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Володимир Зеленський зробив нову заяву про військові плани на 2024 рік.

Також видання "Коментарі" повідомляло – які три речі потрібно вирішити Україні: що відбувається на військовому та дипломатичному фронтах. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини