Головна Новини Світ США Війна в Україні: ЗМІ дізналися про "стратегічні розбіжності" Києва та Вашингтона
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна в Україні: ЗМІ дізналися про "стратегічні розбіжності" Києва та Вашингтона

NYT дізнався, чому візит Зеленського розкрив "стратегічні розбіжності" між Україною та США

23 вересня 2023, 14:15
Поділіться публікацією:

Заява президента України Володимира Зеленського про те, що українська армія близька до того, щоб деокупувати Бахмут та ще два міста підтвердили тезу про те, що керівництво США та України мають різне бачення щодо стратегічних пріоритетів у війні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "The New York Times".

Війна в Україні: ЗМІ дізналися про "стратегічні розбіжності" Києва та Вашингтона

Джо Байден та Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента

Видання зазначає, що американські планувальники вважають, що Київ має сконцентрувати всі зусилля виключно на південному напрямку, щоб пробити сухопутний коридор у Крим та деокупувати ключове місто на півдні – Мелітополь. Саме тому Вашингтон дивує, коли Україна кидає величезні сили та ресурси на просування в районі Бахмута в Донецькій області.

За інформацією журналістів, деякі американські чиновники кажуть, що "бій у Бахмуті став чимось на кшталт одержимості пана Зеленського та його військових керівників".

І всупереч очікуванням військових аналітиків із Заходу президент Зеленський заявив, що Україна воюватиме всю зиму, без паузи.

"Деякі американські офіційні особи заявили, що український контрнаступ, схоже, не досягне стратегічних цілей перерізання чи звуження сухопутного мосту між Кримом та російським кордоном", – зазначає видання.

Журналісти додають, також у США не бачать перспективи для серйозного просування українських військ цього року, адже часу для цього стає вкрай мало. У США вважають, що незабаром настане сезон дощів, важка техніка не зможе пересуватися по бруду та воді.

Читайте також на порталі "Коментарі" – президент України Володимир Зеленський завершив візит до США. Після перебування у Нью-Йорку, де він виступив на Генасамблеї ООН, а також на Раді безпеки ООН, український лідер побував у Вашингтоні. Там відбулася його зустріч із головою Пентагону (міністром оборони США) Ллойдом Остіном, з конгресменами, які представляють як Демократичну, так і Республіканську партії. При цьому виступити перед усім Конгресом, як це було торік, Зеленському не дали. Натомість він поспілкувався із президентом США Джо Байденом та його командою. Прозвучали традиційні обіцянки підтримувати Україну, було оголошено про надання нам нового пакету військової допомоги на 325 млн доларів. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" підсумки вашингтонських зустрічей Зеленського.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини