Головна Новини Світ США Війни стають "приватизованими", а українська ще й "випробувальною лабораторією", - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Війни стають "приватизованими", а українська ще й "випробувальною лабораторією", - експерт

Війна в Україні, хоч і розглядається за кальками Другої світової, все ж є прототипом майбутніх воєн

31 березня 2023, 20:51
Поділіться публікацією:

Розповідаючи про те, що Україна стає "випробувальною лабораторією" для нової чи старої зброї, більш модернізованої західної, там випробовують нові тактики, доктор наук, експерт із зовнішньої політики, старший науковий співробітник Атлантичної ради та професор Університету національної оборони та Джорджтаунського університету Шон Макфейт виводить особливу теорію щодо вагомості Приватних військових компаній, пишуть "Коментарі".

Війни стають "приватизованими", а українська ще й "випробувальною лабораторією", - експерт

Експерт із зовнішньої політики США говорить про «вагнерівців» як особливу і серйозну касту на полі воєн

За словами експерта-міжнародника, до війни в Україні Захід не сприймав найманців серйозно. Так, війни стають "приватизованими". І проблема Європи та Північної Америки полягає в тому, що вони все ще живуть у "славних днях" Другої світової війни.

"Є приказка, що генерали завжди воюють за прикладом попередньої війни, особливо, якщо вони виграли її. Для Сполучених Штатів і для НАТО – це 1945-й. І тому вони не бачать найманців, тому вони дивляться на групу "Вагнера" як на "ополчення" (militia) ГРУ чи Кремля, якими вони, звісно, не є", — наголошує Шон Макфейт.

Пригожин та Уткін можуть бути лояльними до Кремля, але рядові – ні, вони зникнуть, щойно отримають кращу пропозицію щодо контракту. І я думаю, що Україна, якби діяла розумно, допомогла б їм зникнути – і не лише вбиваючи їх, але й іншим шляхом.

"Україна не може виграти війну на виснаження проти Росії, і Путіну байдуже до людських життів росіян, — каже експерт. — Але ця українська війна схожа на громадянську війну в Іспанії 1930-х років. Це випробувальний майданчик для нових видів бойових дій. І це не лише технології чи тактика. Це також і найманці, я маю на увазі армії найманців. Це велика частина війни. Востаннє ми бачили таку велику найману армію в Європі під час 30-річної війни в XVII столітті. І це багато значить", — пояснює Шон Макфейт.

Міжнародник вважає, що багато політиків і очільників країн неправильно оцінюють, або взагалі не оцінюють ПВК та їхню досить вагому роль у бойових діях.

"Вони не думають про сучасну війну сьогодні, роль дезінформації, роль найманців і те, як це змінює війну. Найбільше я боюся, що Вашингтон засвоює лише неправильні уроки з війни в Україні сьогодні", — каже Шон Макфейт.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що нові приватні військові компанії (ПВК), які створюються так званими російськими “елітами”, потрібні для того, щоб прикрити їхній відхід “у якісь теплі краї”. Таку думку висловив військовий експерт, полковник запасу СБУ Михайло Притула, коментуючи створення у тимчасово окупованому Криму ПВК “Конвой”.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що, так званий "голова" тимчасового окупованого Росією Криму Сергій Аксьонов започаткував свою військову компанію "Конвой". Командує нею екс-куратор "Вагнера" в Африці – Костянтин "Мазай" Пікалов.

Читайте також на сайті "Коментарі" – виснажливі бої на Донбасі призвели до того, що ПВК "Вагнера" втратила найефективніші підрозділи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини