Головна Новини Світ США Війну в Україні за наслідками можна назвати світовою, - голова USAID
commentss НОВИНИ Всі новини

Війну в Україні за наслідками можна назвати світовою, - голова USAID

Світ вже відчуває наслідки від війни в Україні

2 травня 2022, 09:21
Поділіться публікацією:

Голова Агенції США з міжнародного розвитку (USAID) Саманта Пауер заявила, що війна України з росією вже має наслідки для світової спільноти — у всіх країнах зросли ціни на продукти харчування. Про це повідомляє The Hill.

Війну в Україні за наслідками можна назвати світовою, - голова USAID

Фото ілюстративне / Pixabay

Пауер у неділю заявила, що вторгнення росії на територію України за обсягами наслідків стало чимось на кшталт світової війни, що триває вже 68 день з моменту повномасштабного вторгнення.

За її словами, за дев'ять тижнів війни в України спостерігається ріст цін на продукти харчування у ряді країн. Пауер наголосила, що саме війна спричиняє такі негативні наслідки, а не санкції проти росії, як це намагаються подати кремлівські пропагандисти. Саме  "безпричинне вторгнення росії в Україну та її небажання зараз сісти за стіл переговорів", вивести війська з України і припинити війну викликає спричиняє каскадні ефекти на міжнародних ринках. Країни Заходу мають намір продовжувати тиснути на рф за допомогою санкцій задля примушування Путіна завершити війну.

Як повідомляв портал "Коментарі", Україна запровадила ембарго на товари з рф. За попередніми підрахунками, припинення торгівлі з росією позбавить країну-агресора доходів у 6 млрд. доларів щорічно. Експерти оцінили для видання "Коментарі", такий крок та спрогнозували, чи переймуть наш досвід партнери.

Також ми писали, як може вплинути на економіку розвиток в Україні цифрових активів. В майбутньому є перспективи розвитку електронної платіжної системи, де будуть використовуватися електронні гроші. Ними можуть стати криптовалюта або електронні гривні. Які ризики несе в собі застосування електронних коштів та використання цифрових активів для економіки країни і громадян розповіли експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини