Головна Новини Світ США Візит Зеленського до США: Гарріс вимагала від нього плану на випадок його захоплення у полон чи загибелі
commentss НОВИНИ Всі новини

Візит Зеленського до США: Гарріс вимагала від нього плану на випадок його захоплення у полон чи загибелі

Розвідка США чудово знала про плани Росії щодо вторгнення в Україну.

8 жовтня 2024, 23:10
Поділіться публікацією:

 Перед повномасштабним вторгненням Росії в Україну нинішня кандидатка у президенти США, віце-президентка країни Камала Гарріс закликала президента України Володимира Зеленського розробити план передачі влади, який забезпечував би стабільність у випадку його захоплення у полон або вбивства. Про це розповів заступник редактора The Washington Post Боб Вудворд у своїй новій книзі.

 Візит Зеленського до США: Гарріс вимагала від нього плану на випадок його захоплення у полон чи загибелі

Камала Гарріс (фото з відкритих джерел)

Вудворд також повідомляє, що Гарріс намагалася підштовхнути президента Франції Еммануеля Макрона до активних дій восени 2021 року, готуючись до того, що, за даними розвідки США, буде значним військовим актом Росії проти України.

Автор книги порівнює провал розвідки США в Афганістані з "чудовим розумінням" американських розвідників щодо планів Росії напередодні її повномасштабного вторгнення в Україну у 2022 році. За словами Вудворда, "найделікатніша" дипломатія президента США Джо Байдена полягала в спробі запобігти ядерному удару з боку РФ.

"Восени 2022 року цей варіант здавався реальним, оскільки американські спецслужби повідомили, що Путін серйозно розглядав можливість застосування тактичної ядерної зброї — в один момент оцінивши ймовірність цього у 50 відсотків. Особливо несамовиті спроби повернути Москву з краю прірви відбулися в жовтні того року, коли Росія, здавалося, закладала основу для ескалації, звинувачуючи Україну в підготовці підірвати брудну бомбу", — йдеться у книзі.

На думку Вудворда, саме завдяки активній та скоординованій дипломатії вдалося запобігти найгіршому розвитку подій у той період.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що напередодні зустрічі із Зеленським Гарріс зробила заяву про Україну. Віце-президент США та кандидат у президенти США Камала Гарріс нагадала про непохитну прихильність до українського народу перед зустріччю з президентом України Володимиром Зеленським, яка запланована на наступний тиждень. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини