Головна Новини Світ США Вони вирішують долю України: несподіваний фактор, який впливає на вибори США
commentss НОВИНИ Всі новини

Вони вирішують долю України: несподіваний фактор, який впливає на вибори США

Голоси української діаспори у двох штатах мають ключове значення для перемоги Трампа або Гарріс на виборах президента США. Таким чином, українців в США можуть вирішити долю України.

29 липня 2024, 12:17
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Американський історик Тімоті Снайдер заявив, що долю президентства у США можуть вирішити голоси американських українців у двох спірних штатах – Пенсильванії та Мічигані. За його словами, перемога Дональда Трампа або Камали Гарріс у цих штатах буде означати загальну перемогу на виборах президента США.

Вони вирішують долю України: несподіваний фактор, який впливає на вибори США

Дональд Трамп та Камала Гарріс. Фото з відкритих джерел

Тімоті Снайдер вказує, що голоси американців, які мають українське коріння, можуть стати вирішальними на виборах президента США. 

"Враховуючи дивну американську виборчу систему, деякі штати важливіші за інші. Американські українці становлять 1% населення Пенсильванії та 0,5% населення Мічигану. Якщо Трамп виграє ці два штати, він виграє загальні вибори. Якщо Гарріс виграє ці два штати, то вона виграє загальні вибори", — заявив історик.

Снайдер пояснює, що у Мічигані кількість представників української діаспори більша, ніж відсоток перемоги Трампа в цьому штаті в 2016 році, подібна ситуація також з Пенсильванією. Крім того, історик вказує, що відсоток українців у Пенсильванії вищий, ніж була перемога Байдена у цьому штаті у 2020 році.

"Підсумовуючи, голоси американських українців можуть вирішити, чи існуватиме Україна далі", — заявив Снайдер.

У США під час підрахунку голосів вирішальне рішення мають голоси виборників в окремих штатах. Таким чином, перемігши в одному штаті, кандидат отримує усі голоси цього штату. Наприклад під час виборів 2016 року Гілларі Клінтон отримала на 3 млн голосів більше ніж Дональд Трамп, однак програла президентські вибори за голосами виборників — 227 проти 304.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Тімоті Снайдер озвучив застереження для українців у випадку перемоги Дональда Трампа. За його словами, для України президентство Трампа стане катастрофою.

Також "Коментарі" писали, що американський історик розповів про майбутнє Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини