Головна Новини Світ США Вперше за 30 років Білл Гейтс не увійшов до трійки найбагатших людей
commentss НОВИНИ Всі новини

Вперше за 30 років Білл Гейтс не увійшов до трійки найбагатших людей

Вперше з 1991 р. співзасновник Microsoft не є номером 1 або 2 у списку Forbes

25 листопада 2021, 04:54
Поділіться публікацією:

Довготривала історія співзасновника Microsoft як постійної першої чи другої найбагатшої людини у світі завершилася. Про це повідомляє фінансове видання Forbes. Вперше з 1991 р. співзасновник Microsoft не є номером 1 або 2 у списку Forbes, який щороку становить рейтинг 400 найбагатших людей США. За рік статки Гейтса зросли на 23 мільярди доларів — приблизно до 134 мільярдів доларів США. Але цього було недостатньо, щоб наздогнати засновника Amazon Джефа Безоса, генерального директора Tesla Ілона Маска або генерального директора Facebook Марка Цукерберга. Їхній стан досяг нових висот завдяки зростанню цін на акції їхніх компаній. Гейтс слідує за цими трьома, опинившись на 4 місці.

Вперше за 30 років Білл Гейтс не увійшов до трійки найбагатших людей

Білл Гейтс (фото з відкритих джерел)

Але фондовий ринок — не єдина причина, чому Гейтс опустився з другого місця протягом останнього року. Частина статків Гейтса — щонайменше 5,6 мільярда доларів акцій публічних компаній — дісталася колишній дружині Мелінді Френч Гейтс після того, як вони оголосили про своє розлучення. Якби його шлюб і стан залишилися недоторканними, Гейтс був би багатшим за Цукерберга і зайняв би третє місце. Майже чверть статки Гейтса припадає на його частку в 1,3% Microsoft, вартість якої становить 31 мільярд доларів на 3 вересня. Решта стану Гейтса надходить від його інвестиційної фірми Cascade Investment LLC спільно з іншими активами. Через Cascade Гейтс володіє контрольним пакетом акцій Four Seasons Hotels, 14% автосалону AutoNation, акціями фірми з утилізації відходів Republic Services, виробником тракторів Deere & Co., Canadian National Railway і т.д.

Нагадаємо, Білл Гейтс озвучив прогноз щодо завершення пандемії коронавірусу і єдина для цього умова. Заяву він зробив під час Нового економічного форуму у Сінгапурі, пише УНІАН, посилаючись на ТАРС. Білл Гейтс зазначив, що смертність від наслідків ковіда, а також загальний рівень захворюваності можуть досягти середніх показників сезонного грипу до середини наступного 2022 року. Проте однією умовою, на думку мільярдера, є відсутність нових і небезпечніших мутацій вірусу.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини