Головна Новини Світ США Вступ України до НАТО: американський генерал розповів про перспективи
commentss НОВИНИ Всі новини

Вступ України до НАТО: американський генерал розповів про перспективи

Україна здатна досягти вимог для членства в НАТО

30 травня 2023, 21:45
Поділіться публікацією:

Щодо військового плану, то Україна здатна досягнути вимог, що перелічені для вступу  в НАТО. Але  залишаються політичні питання. Про це журналістам  РБК-Україна  розповів  генерал-майор у відставці зі Сполучених Штатів Девід Болдвін, він в минулому очолював  Національну гвардію Каліфорнії.

Вступ України до НАТО: американський генерал розповів про перспективи

Вступ України до НАТО (фото з відкритих джерел)

"Мені завжди приємно чути, коли люди кажуть: питання не в тому, чи дозволить НАТО приєднання України, а в тому, чи дозволить Україна приєднання НАТО", — говорить військовий.

Як він стверджує, питання вступу  таки буде  політичним рішенням.

"З погляду військового потенціалу та військових стандартів Україна більш ніж здатна досягти не лише боєздатності НАТО, а й вимог для членства в НАТО. Вони це продемонстрували. Вони мають ще кілька областей, які вони мають покращити, щоб бути повністю сумісними з НАТО. Тож у військовому відношенні я не бачу у цьому проблеми", — наголосив  представник США.

Але, на думку Болдвін, політика завжди буде під питанням, адже це  одна з тих червоних ліній,  які всіх турбують.

"Але це не було проблемою для Швеції чи Фінляндії. Так що я, як і раніше, дуже-дуже оптимістично налаштований щодо здатності України досягти оперативної сумісності з НАТО, і я, як і раніше, дуже сподіваюся на можливість набуття членства", — підсумував американський військовий. 

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що всередині НАТО триває активне обговорення того, щоб запропонувати Україні розширений формат партнерства та таким чином продемонструвати політичну підтримку. Водночас про конкретні кроки на шляху до членства в НАТО поки що союзники Києва не готові говорити.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини