Головна Новини Світ США Втрата територій є незначною платою за мир: скандальний лист дипломатів до Байдена
commentss НОВИНИ Всі новини

Втрата територій є незначною платою за мир: скандальний лист дипломатів до Байдена

Проросійські дипломати вважають, що Україна повинна пожертвувати своїми територіями

10 липня 2024, 19:32 comments2765
Поділіться публікацією:

Двоє колишніх послів США та Великої Британії в Москві закликали укласти негайний мир в Україні без повернення її до кордонів 1991 року. В листі, опублікованому в газеті Financial Times, йдеться про те, що територіальні поступки стануть "незначною платою" за незалежність України. Звернення підписане кількома фахівцями зі Східної Європи.

Втрата територій є незначною платою за мир: скандальний лист дипломатів до Байдена

США

Автори листа вважають, що без серйозної ескалації ситуації Росію не вдасться змусити вивести війська з української частини Донбасу та Криму. Дипломати вважають, що якщо мир, заснований на приблизно складеній розстановці сил в Україні, неминучий, то аморально не спробувати досягти його зараз.

"Небажання Заходу погоджуватися на мир шляхом переговорів базується на переконанні, що все, окрім повної перемоги України, дозволить Путіну "вийти сухим із води”, – йдеться в листі.

Ц ньому також вказується, що Україна боролася за свою незалежність і здобула її – як Фінляндія у 1939–40 роках. Деякі територіальні поступки здаються невеликою ціною за реальність, а не видимість незалежності, заявили дипломати.

Автори вважають, що Вашингтон має розпочати переговори з Москвою про договір про безпеку, який враховував би інтереси України та Росії. Оголошення про переговори має відбутися після заяви про тимчасове припинення вогню в Україні, що, своєю чергою, допоможе лідерам двох країн вести переговори в реалістичному та конструктивному ключі.

Лист підписали посол США в СРСР у 1987–1991 роках Джек Метлок, призначений адміністраціями Рональда Рейгана та Джорджа Буша-старшого, британський посол у 2004–2008 роках Ентоні Брентон, член Палати лордів, соціолог Роберт Скідельський, британські політологи та журналісти Анатоль Лівен, Річард Саква, Томас Фазі та двоє колишніх британських дипломатів Крістофер Гренвілл та Іен Праўд.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у МЗС Росії сказали, коли між Києвом та Кремлем можуть початися переговори про мир.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини