Головна Новини Світ США Вже найближчими тижнями: США анонсували хороші новини для України у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Вже найближчими тижнями: США анонсували хороші новини для України у війні

У Держдепі запевнили, що Україна незабаром відчує посилення підтримки Вашингтона

10 травня 2024, 07:00 comments1881
Поділіться публікацією:

У Державному департаменті США заявили, що Вашингтон планує нові партії допомоги Україні найближчим часом. Це суттєво зміцнить українську армію та допоможе зупинити наступ окупантів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявив представник Державного департаменту Метью Міллер.

Вже найближчими тижнями: США анонсували хороші новини для України у війні

Метью Міллер. Фото: з відкритих джерел

"Коли йдеться про особовий склад – це питання, на яке Україна має відповісти сама. Ми бачили кроки українського уряду в цьому напрямку. Що ми можемо зробити як партнер України – це продовжувати їх військову підтримку та допомогу їхній економіці, і передусім: зробити все, що можемо, аби вони могли стояти на своїх двох ногах", – висловився Метью Міллер.

Представник Держдепу запевнив, що буде набагато більше оголошень про важливі пакети допомоги Києву протягом кількох тижнів.

Він також заявив, що Вашингтон вже ухвалив низку рішень із цього приводу, і нагадав про нещодавно прийняті додаткові грошові надходження.

Зазначимо, під час спільної прес-конференції з головою Європейського парламенту Робертою Мецолою президент України Володимир Зеленський заявив, що українські захисники зможуть зупинити настання ворога на сході у разі посилення постачання західного озброєння.

Володимир Зеленський зазначив, що командування розуміє, яка зброя саме зараз найбільше потрібна нашим захисникам. Зокрема також є оцінка того, скільки військових треба вивезти, щоб дати їм відпочити. Ротації продовжуються, плани щодо них є.

Читайте також на порталі "Коментарі" — війна в Україні: про що говорить ситуація на фронтах, які варіанти проглядаються.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини