Головна Новини Світ США Вже не проти. США можуть підтримати вступ України до НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Вже не проти. США можуть підтримати вступ України до НАТО

Штати можуть змінити свою позицію щодо членства України в НАТО

19 жовтня 2024, 22:18
Поділіться публікацією:

Лідери США Джо Байден, Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем'єр-міністр Великобританії Кір Стармер не мають спільної думки у питанні запрошення України до НАТО.

Вже не проти. США можуть підтримати вступ України до НАТО

У НАТО немає єдності щодо членства України. Фото з відкритих джерел

Як пише видання Le Monde, вступ України до Альянсу наразі блокують США та Німеччина, тоді як Франція та Велика Британія не проти, щоби Україна долучилася до блоку.

За інформацією джерел видання, керівництво США вже не має принципових заперечень проти запрошення України до НАТО.

"Якщо Камала Гарріс буде обрана президентом США, то цілком можливо, що Джо Байден зможе рухатися у цьому напрямі протягом перехідного періоду. Якщо ж вибори виграє Дональд Трамп, то аргументація втрачає чинність, а найменша ініціатива Байдена ризикує погіршити ситуацію", — повідомило європейське дипломатичне джерело.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що між гарантіями безпеки та ядерною зброєю Україні варто обирати ядерну зброю, вважає заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін. "Якщо вже про це говорити, то між будь-якими гарантіями безпеки та ядерною зброєю вибір очевидний — ядерна зброя. "Гарантії безпеки" ми вже бачили. Один з підписантів на нас напав, інші – роблять вигляд, що не зобов'язані захищати нас. З цієї ситуації можна вже зробити висновки: існування домовленостей абсолютно нічого не означає, вони не працюють", — наголосив він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що НАТО планує замкнути на собі ключові функції допомоги Україні після президентських виборів у США. Про це пише видання CNN з посиланням на слова високопоставленого чиновника Альянсу. "Генеральний секретар Марк Рютте хоче бачити НАТО лідером у сфері допомоги з питань безпеки, а не щоб один союзник брав на себе цю роль", — розповів співрозмовник видання. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини