Головна Новини Світ США Ядерні погрози Путіна: у Байдена відповіли на нові заяви РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Ядерні погрози Путіна: у Байдена відповіли на нові заяви РФ

Чергові ядерні залякування Путіна у США називають "безвідповідальними" та "невчасними".

26 вересня 2024, 22:50
Поділіться публікацією:

 Державний секретар США Ентоні Блінкен прокоментував нещодавні заяви президента Росії Володимира Путіна щодо можливого розширення умов застосування ядерної зброї, назвавши їх "абсолютно безвідповідальними". Про це повідомляє Sky News, посилаючись на інтерв'ю Блінкена.

Ядерні погрози Путіна: у Байдена відповіли на нові заяви РФ

Ентоні Блінкен (фото з відкритих джерел)

Путін у своїй промові акцентував увагу на змінах у ядерній доктрині Росії, зазначивши, що країна-агресор планує розширити умови застосування свого ядерного арсеналу. Зокрема, він зазначив, що ця доктрина дозволяє РФ завдати ядерного удару у відповідь на агресію з боку будь-якої неядерної держави, якщо цю державу підтримує ядерна держава.

На ці заяви Блінкен відповів, засудивши їх як небезпечні та такі, що несуть загрозу глобальній безпеці. Він наголосив, що світова спільнота повинна об'єднатися та висловити чітке заперечення таким погрозам, як це було зроблено раніше, коли Путін вперше намагався "брязкати ядерною шаблею".

"Я думаю, що багато хто в світі чітко висловлював свою позицію щодо подібних погроз, зокрема й Китай у минулому. Тому я б просто закликав світ знову зібратися разом, щоб обговорити необхідність більшого роззброєння і нерозповсюдження ядерної зброї", — зазначив Блінкен.

Він підкреслив, що, незважаючи на такі агресивні заяви з боку РФ, міжнародна спільнота повинна залишатися згуртованою та продовжувати працювати над збереженням глобального миру та безпеки.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що РФ змінила ядерну доктрину.  Росія внесла зміни до своєї доктрини ядерного стримування, що дозволяють завдати ядерного удару навіть по неядерних державах, у тому числі у відповідь на запуск безпілотників. Про це повідомив російський президент Володимир Путін під час наради з питань ядерного стримування. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини