Головна Новини Світ США Як без допомоги США зменшаться можливості ЗСУ: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Як без допомоги США зменшаться можливості ЗСУ: подробиці

Без американського озброєння українська армія не може завдавати ударів по Криму

19 січня 2024, 21:41
Поділіться публікацією:

Без військової допомоги США Сили оборони України не зможуть проводити важливі операції на території Криму та у Чорному морі. Про це повідомляє видання CNN, передає портал "Коментарі".

Як без допомоги США зменшаться можливості ЗСУ: подробиці

Допомога США ключова для потенціалу ЗСУ. Фото з відкритих джерел

Видання пише, що відсутність американської допомоги обмежить можливість України завдавати ударів по території Росії. Зокрема, зазначає CNN, ЗСУ не зможуть застосовувати тактичні ракети ATACMS.

Як відзначає видання, американські посадовці переконані, що без нових поставок озброєння США українська армія втратить можливість проводити частину надважливих операцій.

CNN зазначає, що ЗСУ не зможуть завдавати ударів по Криму і Чорному морю, позаяк для таких ударів Київ застосовував західні ракети.

Крім того, додає видання, зниження рівня американської підтримки може спонукати європейських союзників України також почати відмовлятися від надання допомоги ЗСУ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники складають списки "неблагонадійних" громадян України, які, проживаючи на тимчасово окупованих територіях, відмовляються від отримання російських документів. Наявність паспорта РФ тепер є головною умовою проживання на тимчасово окупованих територіях. Загарбники ввели обов’язковий військовий облік для чоловіків. Тепер звернутися в окупаційні адміністрації можуть лише ті чоловіки, які зареєстровані у військкоматі.

"Коментарі" також писали, що заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади, майор Збройних сил України Максим Жорін не виключає, що найближчим часом російські загарбники можуть розпочати новий наступ на півдні та сході України. При цьому офіцер не вважає навіть "космічним сценарієм" новий наступ росіян на Київ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://edition.cnn.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини