Головна Новини Світ США Як Гарріс хоче підняти свій рейтинг за рахунок України: що з'явиться у ключових штатах
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Гарріс хоче підняти свій рейтинг за рахунок України: що з'явиться у ключових штатах

Гарріс розміщує у ключових штатах США рекламу з підтримкою України

13 вересня 2024, 15:20
Поділіться публікацією:

Команда кандидата у президенти США від Демократичної партії Камали Гарріс вирішила розклеїти у ключових штатах рекламу з підтримкою України. Вона спрямована на тих громадян США, які є вихідцями зі Східної Європи або які мають родичів цієї частини Європи. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє видання "Politico".

Як Гарріс хоче підняти свій рейтинг за рахунок України: що з'явиться у ключових штатах

Камала Гарріс. Фото з відкритих джерел

Кампанія, керована Демократичним відділом американського комітету super PAC (America's Future Majority Fund super PAC), включатиме рекламу в трьох штатах, що "сумніваються". Це Пенсільванія, Мічиган та Вісконсін, де проживає значна кількість населення, яке має коріння з Польщі, України, Литви та інших країн Східної Європи.

Недаремно під час дебатів Гарріс звернулася до 800 тисяч американців з Пенсільванії, які мають польське походження, заявивши, що якщо Україна не встоїть і програє у війні проти РФ, то наступною від російської агресії може постраждати вже Польща.

"Якби Дональд Трамп був президентом, Путін сидів би зараз у Києві", — сказала віце-президент США.

Як зазначає видання, команда Гарріс хоче прив'язати свою кампанію до громад, для яких трагічно події в Україні мають більше особистого значення, щоб переконати, що Трамп залишить Україну та союзників на східному фланзі НАТО.

За інформацією "Politico", у Пенсільванії проживає понад 700 тисяч американців польського походження та близько 122 тисяч – українського походження. У Мічигані проживає близько 900 тисяч польських американців та 40 тисяч американців українського походження, а у Вісконсіні – близько 480 тисяч польських американців.

У 2020 році Байден переміг Трампа в Пенсільванії на 80 тисяч голосів, Мічигані – на 154 тисячі голосів та Вісконсіні – на 20 тисяч.

Читайте також на порталі "Коментарі" — якщо раніше розрив між кандидатами в президенти США Камалою Гарріс та Дональдом Трампом був 1-2%, то після дебатів представниця Демократичної партії Камала Гарріс випереджає свого конкурента республіканця Дональда Трампа на 5%. Про це повідомляє Reuters.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини